Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat de helft van de startende ondernemers binnen vijf jaar al stopt. Ongeveer 80% van de startende ondernemers heeft in de eerste vijf jaar moeite om van de inkomsten uit onderneming rond te komen. Ben je van plan om een bedrijf te starten en wil je niet binnen vijf jaar al stoppen? Bekijk dan onderstaande tips om als startende ondernemer van je bedrijf een succes te maken.

Inhoudsopgave
Doe goed onderzoek
Ga actief op zoek naar klanten
Wees gedisciplineerd

Doe goed onderzoek

Het is belangrijk om marktonderzoek te doen voordat je een bedrijf start. Zet je bijvoorbeeld een product in de markt dan is het van belang om na te gaan of er wel behoefte aan is. Indien er behoefte is, doe je verder onderzoek naar je doelgroep. Kijk ook naar concurrenten die in de omgeving aanwezig zijn of die al langer online bestaan.

Ga actief op zoek naar klanten

Het is aan te raden om bij het starten van een bedrijf en ook daarna actief op zoek te gaan naar klanten. Je moet weten waar je doelgroep zich bevindt om deze aan te spreken. Een eigen website is voor de meeste ondernemers van belang om de vindbaarheid te vergroten. Er zijn echter ook starters die zich vooral bezighouden met vindbaar en zichtbaar zijn op social media. Het hangt van je doelgroep af welk kanaal het beste te gebruiken is om je doelgroep te benaderen. Ben je een lokale ondernemer dan kan je ook overwegen om lokaal te adverteren om je bekendheid te laten toenemen.

Wees gedisciplineerd

Je hebt als startende ondernemer alle vrijheid, maar succes komt niet zomaar aanwaaien. Daarom is het aan te raden om gedisciplineerd te werk te gaan en structuur en regelmaat in je dag aan te brengen. Plan voor jezelf werktijden en houd je daaraan. Waarschijnlijk maak je bij het opstarten van je bedrijf meer uren dan dat je ooit in een week hebt gewerkt. Neem echter ook op tijd rust en zorg dat je ontspant na je werk. Zo behoud je de energie om van je bedrijf als startende ondernemer een succes te maken.

Mijnzzp.nl