Team Mijnzzp

Sale and leaseback

Sale and leaseback is een uitkomst voor ondernemers die op een snelle en efficiënte manier geld willen vrijmaken om een investering te doen. De sale and leaseback constructie biedt meerdere mogelijkheden om onroerende zaken of roerende zaken in te brengen. Je verkoopt het bedrijfsmiddel aan de leasemaatschappij om vervolgens het bedrijfsmiddel te leasen. Zo komt er direct cash vrij dat te gebruiken is om te investeren of om de balans te versterken.

Sale and leaseback auto

Een voorbeeld van een bedrijfsmiddel dat voor sale and leaseback in aanmerking komt, is de bedrijfsauto of eigen auto. Het voordeel is dat je in de auto kan blijven rijden en dat er geld ter beschikking komt. Heb je een bedrijfsauto dan bestaat de mogelijkheid om bij deze constructie van sale and leaseback voor financial lease te kiezen. Op deze wijze blijf je zelf economisch eigenaar van de auto en kom je in aanmerking voor fiscale voordelen. Het is tevens mogelijk om bij deze constructie een compleet wagenpark in te brengen.

Mogelijkheden sale and leaseback

Er zijn naast het verkopen en leasen van de auto ook nog tal van andere mogelijkheden beschikbaar om van sale and leaseback gebruik te maken. Heb je materieel of een bedrijfspand dan zijn deze zaken eveneens in te brengen in de constructie. Dit geldt tevens voor sale and leaseback van de eigen woning, onroerend goed en ander vastgoed. Ben je zzp'er dan kan je zowel bedrijfsmiddelen als particulier bezit inbrengen en terug huren. Elk bedrijfsmiddel met een bepaalde dagwaarde komt er in principe voor in aanmerking. Je kan bij sale and leaseback gewoon gebruik blijven maken van het bedrijfsmiddel. Dit is een groot voordeel.

Waarde bepalen

De liquide middelen die vrijkomen, worden bepaald aan de hand van de waarde. Er zijn meerdere factoren die daarbij een rol spelen. Bijvoorbeeld de leeftijd van een auto of van een machine, maar ook de ligging van een bedrijfspand. Ook de risico’s vormen een factor die bijdraagt aan het bepalen van de waarde. Sale and leaseback is een optie als er bijvoorbeeld geen opties zijn om een investeerder te vinden of een lening bij een bank te verkrijgen.

Mijnzzp.nl