Team Mijnzzp

Nieuwe vrachtwagens

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het belangrijk is een kredietverzekering af te sluiten. In het kort bestaat deze verzekering uit incasso, dekking voor schadevergoeding en informatie over klanten. Je beschermt je bedrijf bijvoorbeeld tegen facturen die niet worden betaald. Het is altijd mogelijk dat een leverancier waar je zaken meedoet failliet gaat. Het is echt niet alleen zo dat alleen grote bedrijven baat hebben bij het afsluiten van een kredietverzekering. Ontdek hier belangrijke redenen om een kredietverzekering te nemen.

Inhoudsopgave
Betere financiële stroom
Meer kennis over klanten
Maatwerk bij kredietverzekering

Betere financiële stroom

Een belangrijke reden om een kredietverzekering af te sluiten, is het verbeteren van de financiële stroom van je bedrijf. Je krijgt bijvoorbeeld meer financiële ruimte omdat je met de dekking het debiteurenrisico verlaagt. Dat geldt eveneens voor de afschrijvingen. Bovendien ontstaan er betere condities voor de bank, wat tot gunstigere tarieven leidt. Een verzekerde vordering is naar een onderpand te vertalen voor kredietverstrekkers. Verder heb je geen rompslomp met incasso omdat je weet dat betalingen gegarandeerd zijn.

Meer kennis over klanten

Een kredietverzekering biedt ook de mogelijkheid om meer kennis te vergaren over je klanten. Bijvoorbeeld als het gaat om informatie over de kredietwaardigheid van toekomstige klanten en prospects. In het verlengde daarvan is het ook zo dat je een optimale relatie onderhoudt met opdrachtgevers. Dat komt omdat je dankzij de kredietverzekering de mogelijkheid hebt om klantvriendelijke afspraken te maken over de betalingen. Er is namelijk een dekkingsgarantie vanuit de kredietverzekering van toepassing. Zo is het ook mogelijk om in het buitenland op een veilige manier zaken te doen.

Maatwerk bij kredietverzekering

Een van de vele voordelen van een kredietverzekering is dat er maatwerk mogelijk is. Daarom kan het ook voor kleine bedrijven interessant zijn om deze verzekering af te sluiten. Het is namelijk niet altijd nodig om alle services onder de dekking van de polis te laten vallen. Er zijn daarin verschillende opties te onderscheiden. Bijvoorbeeld de keuze voor een debiteurpolis, transactiepolis of omzetpolis. Vaak nemen bedrijven pas de stap om een kredietverzekering af te sluiten als er een keer een situatie is geweest die tot financieel nadeel heeft geleid. Het kan natuurlijk nooit kwaad om dat voor te zijn en advies te vragen over het afsluiten van een kredietverzekering.

Boekhoudprogramma zzp-er

Tip: ga je binnenkort starten als zzp'er?

Als zzp'er is het belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier op te zetten. De meeste zzp'ers doen dit door middel van boekhoudsoftware. Dit werkt tegenwoordig vrij eenvoudig.

Mijnzzp.nl