Team Mijnzzp

Pop-up store

Er verschijnen steeds vaker pop-up stores met bedrijven die zich tijdelijk vestigen in een leeg winkelpand. Bijvoorbeeld om de verkoop van seizoensproducten een boost te geven, zoals een winkel vol met pepernoten of een winkel die ingericht is als kerstshow. Het openen van een pop-up store is de laatste jaren steeds populairder geworden en kan een tijdelijke boost geven aan de omzet.

Pop-up store: de voordelen

Een pop-up store biedt voor ondernemers een laagdrempelige manier om te ontdekken of producten aanslaan in een echte winkel. Wat dat betreft, is het onder meer een unieke methode voor ondernemers met een webshop om zonder langdurige verplichtingen een fysieke winkel te openen. De omzet is met het openen van een pop-up store te vergroten. Overigens zijn het niet alleen retailers, maar ook restauranthouders die de voordelen van een pop-up spot inzien. Bovendien zijn er steeds meer leegstaande winkelpanden, zodat het aantrekkelijk is om daar gebruik van te maken. Er zijn voor allerlei bedrijven mogelijkheden om via een pop-up store extra omzet te genereren. Denk maar aan de verkoop van spullen rondom een WK voetbal of ander groot sportevenement.

Klantbeleving

Heb je een webshop dan zijn producten niet aan te raken, maar alleen op afstand online te bekijken. Door een pop-up store te openen, speel je in op de klantbeleving. Het is namelijk niet meer zo dat klanten alleen prijzen vergelijken. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan een optimale klantbeleving. Een pop-up store is daar perfect voor. Bovendien weten klanten dat een pop-up store maar tijdelijk is. Daarmee speel je ook in op het effect dat klanten snel hun slag moeten slaan, omdat zij anders de boot misschien missen.

Pop-up store openen

Bij het openen van een pop-up store huur je winkelruimte, maar dan op tijdelijke basis. Het is belangrijk om over de voorwaarden, zoals de huur te onderhandelen. Verder is het van belang om de juiste locatie te vinden, want dat vormt de basis voor je succes. Je wilt namelijk zoveel mogelijk consumenten bereiken. Er zijn verschillende online platforms waarop ruimte voor pop-up stores wordt aangeboden. Bij het zoeken naar een locatie kan je natuurlijk ook rekening houden met de plek waar je doelgroep zit. Het is aan te raden om persoonlijk de omgeving te bekijken, zodat je de beleving ervaart.

Mijnzzp.nl