Team Mijnzzp

Update

Het is heel gebruikelijk om de software van besturingssystemen en software regelmatig te updaten. Dit gebeurt vaak automatisch, maar hoe ziet het met je eigen bedrijf? Je denkt waarschijnlijk niet vaak na over hoe alle regelzaken in je eigen bedrijf verlopen. Denk maar aan de boekhouding. Als je al jaren gewend bent om de administratie in Excel bij te houden, dan denk je niet ineens na of het misschien anders en beter kan. Of wat te denken van de workflow, waar ook zomaar verbeteringen in zijn aan te brengen. Daarom is een update van je bedrijf met een actielijst in de hand helemaal geen gek idee.

Inhoudsopgave
Update je boekhouding
Update je website
Update je workflow

Update je boekhouding

Mocht het zo zijn dat je de boekhouding zelf doet en daarvoor Excel gebruikt, dan doe jij jezelf als ondernemer echt tekort. Het is veel gemakkelijk om van een boekhoudpakket gebruik te maken, zoals een zzp boekhoudprogramma. Als je deze overstap maakt, is er echt sprake van een grote update voor je bedrijf. Dit actiepunt is dan ook direct af te vinken van de actielijst.

Update je website

Er zijn zzp'ers die een keer een website laten maken en daar verder nooit meer aandacht aan besteden. Dat is een gemiste kans, want een update van je website biedt weer nieuwe mogelijkheden om een grotere doelgroep te bereiken. Kijk bijvoorbeeld ook naar het design van je website en oordeel of het nog wel helemaal van deze tijd is. Pak dan ook gelijk de kans om je website een boost te geven in de zoekmachine door SEO en SEA toe te passen. Ben je klaar met je website dan is het ook aan te raden om te kijken of je misschien social mediakanalen over het hoofd ziet, die je nog niet volop gebruikt.

Update je workflow

Er is nog een punt op de actielijst doe betrekking heeft op het doorvoeren van een update voor je bedrijf. Dat is het updaten van de workflow, waarbij er verschillende instrumenten beschikbaar zijn. Een simpel voorbeeld is het gebruikmaken van AI, maar er zijn ook allerlei andere manieren om je bedrijfsprocessen te verbeteren. Bijvoorbeeld door software voor datamanagement te gebruiken.

Mijnzzp.nl