Team Mijnzzp

Supercharging Search AI

Google is al sinds jaar en dag een zoekmachine waar wereldwijd mensen gebruik van maken. De zoekmachinegigant heeft nooit stilgestaan en past doorlopend innovaties toe om de zoekmachine voor gebruikers te optimaliseren. Je weet als je een website of webshop hebt hoe SEO bijdraagt aan je succes. Nu is Google bezig met Supercharging Search met AI om het zoeken voor iedereen te verbeteren. De zoekmachine biedt de mogelijkheid om met Search Labs te experimenteren met AI-iopties, maar dit is vooralsnog voorbehouden aan inwoners van de VS. Het is echter wel interessant om alvast inzicht te krijgen in verschillende experimenten.

Doel van Supercharging Search

Het doel van Supercharging Search op basis van generatieve AI is de mogelijkheid te bieden om nog sneller informatie te zoeken, onderwerpen te begrijpen en nieuwe inzichten te ontdekken. Dit alles om zo snel als mogelijk in je informatiebehoefte te voorzien en je zoektocht tot een goed einde te brengen. Je krijgt bij een zoekopdracht alle belangrijke informatie te zien, maar ook de mogelijkheid om door middel van links dieper op het onderwerp in te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen door steeds een vervolgvraag in te voeren. Wil je online winkelen dan wordt dat met Supercharging Search extra gemakkelijk. Je krijgt onder meer productbeschrijvingen te zien, maar ook actuele productreviews net als afbeeldingen van producten en inzicht in de prijzen.

Search Labs experimenten

De experimenten in Search Labs om met AI tot Supercharging Search te komen, zijn steeds tijdelijk beschikbaar. Search Generatieve Experience ofwel SGE biedt een nieuwe zoekervaring die het mogelijk maakt om op een hele snelle manier naar informatie te zoeken en deze te begrijpen. Je kan steeds tot de kern van een bepaald onderwerp komen met overzichten die op basis van AI beschikbaar komen. Ook krijg je aanwijzingen om door te zoeken en om actie te ondernemen. Een ander experiment binnen Supercharging Search heeft betrekking op het toevoegen van spreadsheets. Een zoekresultaat is gemakkelijk in te voegen in een spreadsheet en met vrienden te delen. Wil je bijvoorbeeld een gezamenlijke reis plannen dan kan je heel eenvoudig belangrijke gegevens aan het reisschema toevoegen.

Mijnzzp.nl