Team Mijnzzp

Aanbeveling zzp boekhoudprogramma

Wil je starten als zzp'er en ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma? Dan raden we je aan om eens te kijken naar onze vergelijkingspagina met verschillende online boekhoudpakketten. Op deze speciale pagina hebben wij de beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers opgenomen voor het bijhouden van je boekhouding. Het is ook mogelijk om je eigen voorkeuren in te stellen, zodat je precies kunt zien welk boekhoudprogramma het beste bij je past. Als zzp'er is het wel van belang om eerst een onafhankelijke vergelijking te maken. Op deze manier kom je uiteindelijk tot het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers. Wat ons betreft, is e-boekhouden.nl in ieder geval een goede aanrader. Dit online boekhoudprogramma is met een gratis proefperiode 15 maanden gratis te gebruiken als startende zzp'er. De meeste boekhoudpakketten zijn maximaal 30 dagen gratis te gebruiken.

Een boekhoudprogramma voor zzp'ers moet meer kunnen dan alleen het doen van de btw-aangifte. Denk bijvoorbeeld ook aan het kunnen bijhouden van de urenregistratie en aan mogelijkheid om financiële rapporteren te kunnen opstellen. De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers hiervoor zijn bijvoorbeeld Rompslomp, Visma eAccounting en e-boekhouden.nl. Wij hebben ook een eigen keuzewijzer opgenomen met meer informatie over de verschillende boekhoudprogramma's.

Wat is een goed boekhoudprogramma voor zzp'ers?

Als je net begint als zzp'er, is het van belang om een goede financiële administratie op te zetten. Een boekhoudprogramma kan je hierbij helpen. Het is echter niet altijd makkelijk om te bepalen welk programma het beste bij je past. Daarom hebben we een vergelijkingspagina opgenomen met de beste boekhoudprogramma's.

Boekhouding doen laptopOp deze pagina kun je de verschillende online boekhoudprogramma's met elkaar vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld filteren op basis van je budget, of het aantal facturen dat je per maand verstuurt. Op deze manier kun je precies zien welk programma het beste bij je bedrijf past. Een goed boekhoudprogramma moet in ieder geval voldoen aan de eisen van de belastingdienst.

Is e-boekhouden.nl het beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers?

Het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers is volgens vele het zzp boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is compleet en eenvoudig te gebruiken. Dit online boekhoudprogramma behoort dan ook zeker tot de betere online boekhoudsoftware. Wel is het zo dat er nog veel meer goede software beschikbaar is. De beste boekhoudprogramma's zijn allemaal beschikbaar op onze vergelijkingspagina. Een online boekhoudprogramma voor zzp'ers betreft maatwerk en een goed boekhoudpakket kan per bedrijf verschillen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om naar de beschikbare functionaliteiten te kijken.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma?

Agenda bijwerkenAls je een boekhoudprogramma gaat uitkiezen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken of je liever een programma op je computer installeert, of dat je liever online werkt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de prijs per maand. Sommige programma's zijn bijna gratis, maar voor andere programma's moet je meer betalen. Dit is over het algemeen afhankelijk van het aantal functies die het programma biedt. Een een boekhoudprogramma voor zzp'ers is wat dat betreft wel schaalbaar met het bedrijf.

Hoe kan ik een boekhoudprogramma gebruiken?

Een online boekhoudprogramma is handig om de complete financiële administratie bij te houden. Het maakt het makkelijker om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Ook kun je met een boekhoudprogramma facturen maken en versturen in de eigen huisstijl. Ook heb je met de meeste programma's de beschikking over een mobiele app. Door middel van de app kun je op ieder moment en overal inzage hebben in je financiële administratie. Steeds vaker is het ook mogelijk om de aangifte inkomstenbelasting te doen via het boekhoudprogramma.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma?

Over het algemeen werken alle boekhoudprogramma's op dezelfde manier. Je kunt je inkomsten en uitgaven bijhouden, facturen maken en versturen, enzovoort. Toch zijn er wel wat verschillen tussen de programma's. Sommige programma's zijn bijvoorbeeld makkelijker in gebruik dan andere. Dit is over het algemeen afhankelijk van de interface en de manier waarop de programma's zijn opgebouwd. Een eenvoudig boekhoudprogramma is bijvoorbeeld E-boekhouden.

Boekhoudprogramma voor zzp'ers met btw-aangifte mogelijkheid

Btw berekenenIn alle boekhoudprogramma is het mogelijk om de btw-aangifte in te dienen door middel van een koppeling met de belastingdienst. Het boekhoudprogramma kan automatisch de btw-aangifte berekenen op basis van de ingeboekte facturen. Het programma kan daarnaast ook de winst- en verliesberekening opmaken.

Welk boekhoudprogramma past bij mijn bedrijf?

Dat hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan je budget, de manier waarop je wilt boekhouden (online of offline), het soort bedrijf en hoeveel tijd je ervoor over hebt. Als je weinig tijd hebt, is een online programma waarschijnlijk handiger voor je. Dan kun je op ieder moment en overal inloggen om je administratie bij te werken. Als je liever offline werkt, is een programma op je computer waarschijnlijk beter voor je. Een andere factor die van belang is, is hoeveel facturen je per maand verstuurt. Als je weinig facturen verstuurt, kun je kiezen voor een eenvoudig programma waar je maandelijks voor betaalt.

Gratis proefperiode boekhoudprogramma voor zzp'ers

Vrouw aan het bellenAlle boekhoudprogramma's die wij hebben opgenomen beschikken over een gratis proefperiode voor zzp ondernemers. Met de gratis proefperiode kun je meestal 30 dagen gratis je boekhouding bijhouden. De langste gratis proefperiode is die van e-boekhouden.nl. Met dit programma kun je gratis je boekhouding bijhouden voor een periode van 15 maanden. Het is verstandig om gebruik te maken van de gratis proefperiode om overstappen te voorkomen.

Conclusie online boekhouden als zzp'er

Heb gebruiken van een online boekhoudprogramma als zzp'er is handig. Het maakt het makkelijker om je administratie eenvoudig bij te houden en geeft je een goed overzicht. Wel is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Denk bijvoorbeeld aan de kosten, of je liever online of offline werkt en hoeveel tijd je ervoor over hebt. Op basis van deze factoren kun je bepalen welk programma het beste bij je past.

Het is mogelijk om verschillende boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken op onze website en om de programma's gedurende een bepaalde periode gratis te proberen. Je kunt dan een boekhoudpakket uitproberen en kijken of het bij je past, voordat je ervoor betaalt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je het beste boekhoudprogramma kiest. Met een gratis proefperiode kom je wat ons betreft tot het boekhoudprogramma dat het beste bij je bedrijf past.

Het is dus raadzaam om gebruik te maken van een boekhoudprogramma als zzp'er.

De verschillende programma's zijn allemaal vindbaar op onze vergelijkingspagina. De meeste zzp'ers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden.

Mijnzzp.nl