Team Mijnzzp

Boekhouding app downloaden

Als zzp'er heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden om de boekhouding bij te houden. De meeste zzp'ers maken gebruik van een speciaal boekhoudprogramma, dat tevens is voorzien van een handige app. Met de mobiele app kun je overal als zzp'er de boekhouding bijwerken. Alle goede online boekhoudprogramma's beschikken over een mobiele app die op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Inhoudsopgave
Waarom kiezen voor een boekhouding app?
De 5 beste boekhouding apps op een rij
1. e-Boekhouden.nl - populair onder zzp'ers
2. MoneyMonk - snel en eenvoudig boekhouden
3. Silvasoft - compleet boekhoudprogramma voor zzp'ers en mkb'ers
4. Rompslomp - makkelijk in gebruik en eenvoudig
5. Myfinance.nl - eenvoudig factureren en boekhouden
Hoe kies je de beste boekhouding app?
Kun je de volledige boekhouding bijhouden met een app?
Boekhoud app voor ondernemers

Waarom kiezen voor een boekhouding app?

Het gebruik van een boekhoud app biedt tal van voordelen. Of je nu onderweg bent, op kantoor zit, of thuis werkt, je kunt eenvoudig inloggen op de app en alle benodigde informatie raadplegen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en stelt je in staat direct in te spelen op financiële ontwikkelingen.

Daarnaast helpt een boekhoud app je om je financiën georganiseerd en overzichtelijk te houden. Met functies zoals het digitaliseren van bonnetjes en facturen, automatische categorisering van transacties en het genereren van financiële rapporten, kun je je boekhouding efficiënter en nauwkeuriger beheren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook de kans op fouten.

Bovendien maken boekhoud apps het gemakkelijker om te voldoen aan de belastingregelgeving. Met ingebouwde functies voor het berekenen en indienen van de btw-aangifte, het genereren van financiële rapporten en het bijhouden van de urenregistratie. Zo is het niet nodig om voor de urenregistratie een ander programma te gebruiken, wat voor zzp'ers essentieel is om de uren correct bij te houden.

De 5 beste boekhouding apps op een rij

1. e-Boekhouden.nl - populair onder zzp'ers

Voor starters is e-boekhouden.nl mogelijk de ideale boekhoud app als zzp'er. Met dit eenvoudige online boekhoudpakket kun je niet alleen je boekhouding bijhouden, maar ook factureren, uren registreren en de gratis app gebruiken. Startende zzp'ers kunnen maar liefst vijftien maanden gratis gebruikmaken van dit programma, inclusief de mobiele app. Veel zzp'ers maken gebruik van dit boekhoudprogramma.

Belangrijkste kenmerken van e-boekhouden:

 • Met e-Boekhouden.nl kun je snel en gemakkelijk je btw-aangifte doen.
 • Het programma is erkend door de Belastingdienst en voldoet aan alle fiscale eisen.
 • Als je vragen hebt, kun je altijd rekenen op de deskundige helpdesk van e-boekhouden.

2. MoneyMonk - snel en eenvoudig boekhouden

MoneyMonk is een boekhouding app die zich richt op startende ondernemers. Met dit programma kun je snel en eenvoudig een professionele administratie opzetten. Het is ideaal voor zowel nieuwe ondernemers als voor degenen die al langer bezig zijn. Klanten waarderen vooral de eenvoud van de software en de uitstekende klantenservice. Wil je MoneyMonk eens uitproberen? Start dan met een gratis proefmaand en profiteer daarna van de aantrekkelijke kickstart.

Belangrijkste kenmerken van MoneyMonk:

 • MoneyMonk heeft een hoge klanttevredenheidsscore.
 • Het programma is compleet en eenvoudig in gebruik.
 • Je kunt altijd rekenen op uitstekende klantensupport.

3. Silvasoft - compleet boekhoudprogramma voor zzp'ers en mkb'ers

Silvasoft is een uitgebreid boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp'ers en mkb'ers. Met deze app kun je niet alleen je boekhouding bijhouden, maar ook factureren, uren registreren en bonnetjes en inkoopfacturen snel verwerken met de camera van je mobiele telefoon. Silvasoft is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en biedt een breed scala aan functionaliteiten om je financiën efficiënt te beheren.

Belangrijkste kenmerken van Silvasoft:

 • Met Silvasoft kun je gemakkelijk bonnetjes en inkoopfacturen scannen en verwerken.
 • Het programma is volledig geïntegreerd en biedt een compleet overzicht van je financiële gegevens.
 • Silvasoft is geschikt voor zowel zzp'ers als mkb'ers.

4. Rompslomp - makkelijk in gebruik en eenvoudig

Rompslomp maakt gebruik van een boekhoud app die speciaal is ontworpen voor zelfstandig ondernemers. Met deze app kun je je boekhouding eenvoudig en overzichtelijk bijhouden. Rompslomp biedt verschillende functionaliteiten, zoals het maken van facturen, het bijhouden van de btw-aangifte en het genereren van financiële rapporten. Het programma is gebruiksvriendelijk en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zzp'ers.

Belangrijkste kenmerken van Rompslomp:

 • Rompslomp is speciaal ontworpen voor zelfstandige ondernemers.
 • Met deze app kun je gemakkelijk facturen maken en je btw-aangifte bijhouden.
 • Rompslomp biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zelfstandige ondernemers.

5. Myfinance.nl - eenvoudig factureren en boekhouden

Myfinance.nl is een boekhoud app die zich richt op eenvoudig factureren en boekhouden. Met deze app kun je gemakkelijk professionele facturen maken, offertes opstellen en je financiën bijhouden. Myfinance.nl biedt ook integraties met andere tools, zoals banken en webshops, om het boekhoudproces nog efficiënter te maken. Het programma is gebruiksvriendelijk en beschikt over een intuïtieve interface voor een optimale gebruikerservaring.

Belangrijkste kenmerken van Myfinance.nl:

 • Myfinance.nl is gericht op eenvoudig factureren en boekhouden.
 • Het programma biedt integraties met andere tools, zoals banken en webshops.
 • Myfinance.nl heeft een gebruiksvriendelijke interface voor een optimale gebruikservaring.

Hoe kies je de beste boekhouding app?

Het kiezen van de beste boekhouding app voor jouw bedrijf kan soms lastig zijn en is deels afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, zijn hier vijf eenvoudige stappen die je kunt volgen:

 1. Identificeer je behoeften: Maak een lijst van de belangrijkste functies en functionaliteiten die je nodig hebt in een boekhouding app. Denk hierbij aan zaken als facturering, btw-aangifte, urenregistratie, en integraties met andere tools.
 2. Vergelijk verschillende apps: Onderzoek en vergelijk verschillende boekhouding apps op basis van je behoeften. Let op zaken als prijs, gebruiksgemak, klantenservice en beoordelingen van andere gebruikers.
 3. Probeer een demo of gratis proefperiode: Maak gebruik van een demo of gratis proefperiode om de app uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit geeft je de kans om te ervaren hoe de app werkt en of het aan je verwachtingen voldoet.
 4. Lees reviews en testimonials: Lees reviews en testimonials van andere gebruikers om een beter inzicht te krijgen in de ervaringen van andere ondernemers met de app. Dit kan je helpen om een geïnformeerde beslissing te nemen.
 5. Maak je keuze: Op basis van je onderzoek, ervaringen en beoordelingen, maak je een weloverwogen keuze voor de beste boekhouding app voor jouw bedrijf.

Kun je de volledige boekhouding bijhouden met een app?

Boekhouding app

Het is mogelijk om de volledige boekhouding bij te houden met behulp van een goede app. Echter, bepaalde handelingen zijn vaak beter of handiger uit te voeren op de computer dan met de app. In de kern kun je wel de complete boekhouding bijhouden met een app, maar hierbij is het belangrijk te kiezen voor een professionele app en niet een gratis boekhoud app. De meeste gratis boekhoudprogramma's die aangeboden worden zijn namelijk beperkt in mogelijkheden.

Boekhoud app voor ondernemers

Op onze vergelijkingspagina zijn alle goede apps voor de zzp boekhouding te vinden. De verschillende aanbieders hanteren een proefperiode waarin je de tijd krijgt om het programma en de app te leren kennen. Het is belangrijk om gebruik te maken van de gratis proefperiode, omdat het voorkomen van overstappen het beste kan worden voorkomen. Overigens is het wel op elk moment mogelijk om over te stappen door gebruik te maken van de migratieservice.

Mijnzzp.nl