Team Mijnzzp

Verzekering afsluiten zzp

Een grote meerderheid onder de zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bij uitval door ziekte betekent dit dat een groot deel te maken krijgt met een inkomensval. Een belangrijke reden dat ondernemers zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, is de ogenschijnlijke hoge premie. Er zijn echter een aantal tips die van pas komen om wel voordelig een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Voordelige AOV afsluiten

Inhoudsopgave
1. Reken uit wat je nodig hebt
2. Profiteer van een korting op de premie
3. Kies voor een lange wachttijd
4. Neem een dekking voor passende arbeid
5. Laat het verzekerde bedrag niet indexeren
6. Vergelijk premies

1. Reken uit wat je nodig hebt

De premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is onder meer afhankelijk van de hoogte van de eventuele uitkering. Reken daarom uit wat je nodig hebt om de vaste lasten te betalen en in je levensonderhoud te voorzien. De kans is groot dat je minder nodig hebt, dan je nu aan winst maakt. Daarbij kan je ook rekening houden met het inkomen van je partner.

2. Profiteer van een korting op de premie

De meeste ondernemers zien de onderneming graag groeien en dan vooral de winst. Door van een korting op de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering te profiteren, betaal je pas later een hoger bedrag. Er zijn verzekeraars die een aardige korting op de premie in de beginfase geven.

3. Kies voor een lange wachttijd

Een lange wachttijd brengt de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering naar beneden. Reken uit welke periode het voor jou betaalbaar is om te overbruggen als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Is dat een half jaar, een jaar of misschien wel twee jaar? 

4. Neem een dekking voor passende arbeid

De premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering daalt als je een dekking neemt voor passende arbeid. Het verzekeren van beroepsarbeidsongeschiktheid is veel duurder dan wanneer je een verzekering afsluit voor passende arbeid. Er wordt dan als je uitvalt door arbeidsongeschiktheid gekeken naar wat je nog wel kan. 

5. Laat het verzekerde bedrag niet indexeren

Er is nog een tip om de arbeidsongeschiktheidsverzekering zo voordelig mogelijk af te sluiten. Als je het verzekerde bedrag niet laat indexeren, ben je namelijk goedkoper uit. Je moet dan wel de financiële gevolgen van de inflatie opvangen. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is om een berekening voor de toekomst te maken. 

6. Vergelijk premies

Het is bij alle verzekeringen zo dat het aan te raden is om de premies en dekking te vergelijken. Dit geldt dus ook voor het vergelijken van de premies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, zodat je niet meer betaalt dan nodig is.

Mijnzzp.nl