Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Social Media is steeds belangrijker aan het worden voor wie gevonden wenst te worden op het internet als bedrijf. Social Media is eigenlijk niks anders dan het actief deelnemen op verschillende soorten websites. Wie zich hier actief mee bezig houdt zal merken dat het een goede manier is om zich te onderscheiden op het internet. Er zijn dan ook heel wat websites te vinden waar men zich kan aanmelden en zo met met Social Media bezig kan zijn. Enkele bekende websites zijn Twitter, Facebook, Linkedin en de community website van de KvK: Hallo

Wat erg belangrijk is voor wie zich bezig gaat houden met Social Media is het delen van informatie. Bij Twitter bijvoorbeeld zal men niet veel volgers krijgen wanneer iemand alleen maar reclame aan het maken is zoals "wij zijn de beste of goedkoopste". Bij Twitter is het erg belangrijk om relevante informatie te plaatsen wat weer goed als reclame kan werken. Wie regelmatig informatie deelt op Twitter zal merken dat de volgers vanzelf wel komen. Deze volgers hebben dan vaak raakvlakken met u en zullen vanzelf een keer een kijkje nemen op uw website.

Wie als bedrijf activiteiten wil ontplooien doet er goed aan dit zorgvuldig te doen. Zo is het alleen maar proberen snelle reclame te maken niet verstandig. Over het algemeen wordt dit niet echt gewaardeerd en kan dit al snel omslaan in negatieve reacties. Ook simpele opmerkingen als wat vinden jullie van mijn website zullen vaak negatief beoordeeld worden. Het opbouwen van een account op verschillende websites is dan ook nog niet zo makkelijk. Vaak zal men veel tijd moeten spenderen op een bepaalde website voordat de resultaten zichtbaar worden.

Ook het schrijven van artikelen is een goede manier van informatie delen. Wanneer u een interessant artikel plaatst mag u hier best aandacht aan besteden via de Social Media. Zorg er wel voor dat het artikel zelf geschreven is en niet simpel van een andere website is gehaald. Ook dit kan negatief werken. In dit geval is het beter om gewoon te linken naar de desbetreffende website waar het artikel geplaatst is.

 

Mijnzzp.nl