Team Mijnzzp

Podcast maken

Maak je podcasts als verdienmodel of als onderdeel van de marketingstrategie van je bedrijf? Het is in beide situaties natuurlijk belangrijk dat je podcast vindbaar is. Er zijn wat dat betreft verschillende manieren om de vindbaarheid van je podcasts een boost te geven. Dit kan onder meer door de SEO voor podcasts te optimaliseren. Hiermee breng je het verhaal eerder onder de aandacht van de doelgroep die een specifieke zoekintentie hebben. Bijvoorbeeld met het zoeken naar een niche podcasts en het thema in de zoekopdracht benoemen.

SEO voor podcasts

SEO voor podcasts is vergelijkbaar met de zoekmachine optimalisatie voor andere vormen van content. Het doel is om vindbaar te zijn in de zoekmachine op basis van organische resultaten. Hierdoor is het mogelijk om meer verkeer aan te trekken. Wat dat betreft, is het bijvoorbeeld mogelijk om een podcast met een specifieke landingspagina te maken. Uiteraard geldt hiervoor net zo goed dat de kwaliteit van content belangrijk is. Daarmee creëer je namelijk waarde voor bezoekers of in dit geval luisteraars.

Dit zijn belangrijke rankingfactoren

De naam van de podcast is uiteraard een belangrijke rankingfactor, waarbij je het onderwerp eraan toevoegt. Het is handig om gebruik te maken van een zoekwoordenonderzoek om nog beter op de zoekintentie van de gebruiker van de zoekmachine aan te sluiten. Zo is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het icoon van de podcast dat als het ware als een visitekaartje functioneert. Het is verder aan te raden om de podcast op meerdere platforms beschikbaar te stellen. Ook autoriteit speelt een rol en deze is uit te bouwen door backlinks te verkrijgen. Het aantal mensen dat luistert, telt mee als rankingfactor, net als het aantal abonnees.

Delen via social media

Social media vormen natuurlijk bij uitstek kanalen die geschikt zijn om je podcast op te delen. Niet alleen om meer luisteraars aan te trekken die via de link bij je podcast uitkomen, maar ook om de link te laten delen. Verder blijft gelden dat kwaliteit leveren de beste manier is om je podcast vindbaar te maken. Dan verzamel je likes, duimpjes of sterren en dat nodigt anderen weer uit om te gaan luisteren.

Mijnzzp.nl