Team Mijnzzp

Instagram

Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd is en blijft Instagram een populair platform voor je marketingaanpak. Of je nu een internationaal groot bedrijf of net begint het draait allemaal om je aanwezigheid en daarbij is groei cruciaal. En net als in het echte leven zijn er ook op dit gebied handige hacks die jou kunnen helpen om het aantal volgers te laten groeien. Van de juiste hashtags tot Instagram volgers kopen, we leggen het je allemaal uit!

Wie is je doelgroep?

Net als bij elk andere marketingstrategie is het belangrijk om je doelgroep te identificeren en begrijpen. Een goede manier om hier mee te beginnen is om een lijst te maken van andere merken en bedrijven die jouw stijl en esthetiek aanvullen en hun volgers te onderzoeken. Concentreer je op de volgers die hun inhoud leuk vinden, delen en comments achterlaten. Wees ook niet bang voor een beetje zelfpromotie; een follow zal zeker hun aandacht trekken en je profiel onder de aandacht brengen.

Bouw een community op!

Als je je doelgroep hebt gevonden is het belangrijk om een social community op te bouwen. Hoe meer interactie jouw berichten hebben, hoe vaker Instagram jouw posts ook in de feed van jouw volgers zal laten zien. Ook is het belangrijk om een band op te bouwen met jouw volgers door actieve en oprechte interactie. Na een tijd consistent en regelmatig plaatsen zie je vanzelf wie jouw loyale volgers zijn, maar ook bij mensen die je nog niet volgen kun je het verschil maken. Laat zo nu en dan een reactie achter bij posts onder passende en niche hashtags, want de impact van persoonlijk contact is groter dan je denkt.

Experimenteer met je inhoud!

Wanneer je net begint met sociale media kan het wat tijd kosten voordat je begrijpt wat de aandacht trekt van jouw publiek. Van standaard posts tot stories tot reels er zijn veel manier om content te delen op Instagram en het beste is om ze allemaal eens te proberen. Door te experimenteren met de verschillende soorten posts, kun je identificeren waar je publiek sterk op reageert, zowel goed als slecht.

Zodra je de beste manier hebt gevonden om te delen zul je een sterke stijging zien in de groei. Dit omdat je je publiek geeft wat ze willen en hoe ze het willen. Hierdoor, wordt ook de kans groter dat ze gaan delen, herposten, liken en comments achterlaten. En hoe meer ogen op je profiel, hoe groter het bereik.

Gebruik de juiste hashtags!

Het is misschien wel de gemakkelijkste hack die er is en dus ook zeker een die je wilt proberen. Hashtags. Door het taggen van je posts met bepaalde woorden of zinnen kun je je merk onder de aandacht brengen en nieuwe mensen naar je profiel leiden. Dit op zijn beurt zal je helpen om je account en publiek te laten groeien. Hierbij is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je relevante hashtags gebruikt. Zorg ervoor dat de woorden en zinnen overeenkomen met je branche, genre en imago zodat je inhoud op de juiste manier bij het juiste publiek wordt gepromoot.

Maak er een wedstrijdje van

Een eenvoudige, maar krachtige Instagram hack om de merkherkenning en zichtbaarheid te vergroten is het houden van een wedstrijd of giveaway. Dit is vooral nuttig voor nieuwe merken of producten. Het benadrukken van de voordelen van een nieuw product is een fantastische manier om je volgers te verleiden om mee te doen en kan zelfs tot meer productaankopen leiden als ze niet winnen.

Een ander voordeel is het geven van een boost aan je engagement rate. Giveaways of wedstrijden vereisen vaak een soort deelname voor deelname, denk aan het liken of volgen van een account. Ten slotte, kan het je ook helpen om nieuwe volgers te krijgen. Verplicht bijvoorbeeld om deelnemers om het bericht te delen of een aantal vrienden te taggen in de comments. Dit op zijn beurt leid weer tot nieuwe ogen en het vergroten van je bereik.

Instagram volgers kopen

Een manier om snel nieuwe volgers te krijgen en een eerste boost aan je profiel te geven is het kopen van Instagram volgers. Wanneer mensen zien dat jouw profiel veel volgers heeft, gaan ze jou ook sneller volgen. Een merk met 10.000 volgers ziet er namelijk een stuk interessanter uit dan een merk met maar 250 volgers. Hierbij is het dan wel belangrijk om te kijken naar volgers van een hoogwaardige kwaliteit. Het profiel moet ten eerste echt zijn, aan nepaccounts heb je namelijk niks. Een waardevol profiel heeft diverse posts, activiteit en meer.

In samenwerking met likes-kopen.nl

Mijnzzp.nl