Team Mijnzzp

Klantcase

Een klantcase bestaat uit een testimonial van een klant die uitgebreid de ervaring met jouw product of dienst vertelt. Er zijn ook andere benamingen voor, zoals een case study of een referentieverhaal. De kern van een klantcase draait om hoe jouw bedrijf voor de oplossing van een probleem van de klant heeft gezorgd. Dit is een bijzonder krachtig marketinginstrument, want de klant wordt daarmee ambassadeur van je onderneming. Op deze manier krijgen potentiële B2B prospects als het ware een duwtje in de rug om ook klant van je bedrijf te worden.

Inhoudsopgave
Zo maak je een klantcase
Deel de klantcase

Zo maak je een klantcase

De basis voor een klantcase is een interview dat je met de klant houdt. Bereid je daar goed op voor door een vragenlijst op te stellen. Uiteraard is het belangrijk om de unique selling points van je bedrijf in het gesprek aan de orde te brengen. Laat de klant aan het woord en leg de focus op hoe jouw bedrijf een oplossing heeft geboden voor de klant. Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om de klant te laten vertellen op welke manier het proces is gegaan. Ook is het handig als de klant vertelt wat het concrete resultaat is geweest van het product of dienst van je bedrijf. Om een klantcase meer tot leven te brengen, is het belangrijk om ook afbeeldingen toe te voegen. Leg de klantcase als deze af is nog even ter goedkeuring voor aan je klant.

Deel de klantcase

Het resultaat van de klantcase zet je natuurlijk op je website. Daarnaast is het aan te raden om de case study te delen op social media kanalen. Het is eveneens mogelijk om de klantcase te printen op een flyer en deze bijvoorbeeld tijdens een beurs uit te delen. Verstuur je nieuwsbrieven? Daar is eveneens een verwijzing naar de klantcase in op te nemen. Maak het bereik dan ook zo groot mogelijk voor een maximale impact. Uiteraard is het een optie om als je meerdere producten of diensten verkoopt nog vaker een klantcase te maken. Je kan er op je website dan een aparte rubriek voor opzetten. Of overweeg om een klantcase video te maken voor nog meer impact.

Mijnzzp.nl