Team Mijnzzp

Marketing met klein budget

Het is als zelfstandig ondernemer niet altijd gemakkelijk om een goede marketingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Vaak ontbreekt de kennis, maar vooral ook de tijd om aan alle belangrijke facetten aandacht te geven. Bovendien heb je veelal maar een klein budget beschikbaar om reclame te maken en promotiemiddelen in te zetten. Er zijn echter andere manieren om je met een klein budget op marketing te richten voor grote resultaten.

Inhoudsopgave
Stimuleer mond-tot-mondreclame
Ga netwerken

Stimuleer mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame is een effectief marketinginstrument waar je geen groot budget voor nodig hebt. Het is aan jou om met je bedrijf de beste service te leveren, geweldige producten te verkopen of diensten professioneel en perfect uit te voeren. Je kan de mond-tot-mondreclame een handje vooruit helpen door je klanten te vragen ervaringen te delen. Bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te bieden een review achter te laten. Of door je diensten of producten in de kennissenkring te laten aanprijzen door je klanten. Zo is het eveneens mogelijk om klanten ambassadeur van je bedrijf te laten zijn door een uitgebreide testimonial te laten schrijven. De klant brengt hierin een positieve ervaring met jouw bedrijf naar voren.

Ga netwerken

Het opbouwen van een netwerk is voor je bedrijf een ideaal marketinginstrument. Er zijn in je omgeving verschillende netwerkbijeenkomsten die relevant zijn. Dit kan bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst zijn voor starters of voor ondernemers die in de regio gevestigd zijn. Je hoeft niet eens per se naar een netwerkbijeenkomst te gaan. Je kan namelijk overal waar je komt netwerken, contacten opdoen en relaties opbouwen. Het opbouwen van een netwerk kost tijd, maar werpt op den duur wel vruchten af. Je leert andere ondernemers kennen die jou misschien nodig hebben, maar andersom werkt het ook zo. Denk ook aan online netwerken door actief te zijn op LinkedIn en op zoek te gaan naar interessante contacten. LinkedIn is een groot zakelijk netwerk waar je contacten legt, maar waar je ook nuttige informatie kan verspreiden. Zorg dat je zowel fysiek zichtbaar bent als online om je netwerk uit te bouwen. Het voordeel is dat je daarvoor geen groot budget voor nodig hebt.

Mijnzzp.nl