Team Mijnzzp

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk online netwerk, waar honderdduizenden Nederlanders iedere dag gebruik van maken. Het is een platform waar je vacatures op vindt, maar ook waar je als ondernemer de mogelijkheid hebt je bedrijf te profileren. Misschien heb je ooit een keer een profiel aangemaakt, maar doe je er verder niets mee. Dat is jammer, want er valt als zzp'er veel meer te halen uit LinkedIn.

Inhoudsopgave
Update je profiel
Breid je netwerk uit
Plaats berichten op LinkedIn

Update je profiel

Het is als eerste aan te raden om je LinkedIn-profiel te up-daten of er één aan te maken als je nog geen gebruikmaakt van het zakelijke online platform. Het profiel biedt direct de gelegenheid om het onderscheid te maken. Plaats bijvoorbeeld een headline waaraan te zien is waar jij voor in te huren bent. Vul het infoveld in met een korte introductie en nodig anderen uit om contact met je op te nemen. Het is ook mogelijk om documenten toe te voegen met resultaten die je behaald hebt. Verder is het handig om je werkervaring te vermelden en niet alleen te volstaan met de functienaam en bedrijf, waar je in het verleden gewerkt hebt. Tot slot is het aan te raden om je skills kenbaar te maken. Dit is onder meer ideaal om op de hoogte te worden gehouden van opdrachten die beschikbaar komen.

Breid je netwerk uit

Het is uiteraard van belang om een netwerk te starten om als zzp'er meer uit LinkedIn te halen. Dit kan door gericht op zoek te gaan naar mensen die in je eigen branche actief zijn of waar je eerder mee hebt gewerkt. Het is bij LinkedIn voor het uitbreiden van je netwerk niet nodig dat je iedereen persoonlijk kent. Je kan ook een connectie maken met een korte uitleg of laten weten dat je via een gemeenschappelijke connectie bij de betreffende persoon bent uitgekomen.

Plaats berichten op LinkedIn

Wil je als zzp'er alles uit LinkedIn halen dan is het belangrijk om actief aanwezig te zijn op het platform. Dit kan door je als ondernemer te profileren met artikelen, nieuwsberichten of video’s, maar het is ook aan te raden om op LinkedIn berichten van anderen te reageren.

Mijnzzp.nl