Team Mijnzzp

Trouwe klanten

Er zijn veel bedrijven die terugkerende klanten hebben. Dat is ideaal, want dit zorgt voor een terugkerend inkomen. Er zijn verschillende manieren om er zelf voor te zorgen dat je klanten tot de groep trouwe klanten gaan behoren. Dit kan je natuurlijk bereiken door de allerbeste service te leveren en door te concurreren op prijs. Daarnaast zijn er nog een aantal praktische tips om je klantengroep om te zetten naar trouwen klanten.

Inhoudsopgave
Bied een stempelkaart aan
Houd je klanten op de hoogte
Maak van je klanten fans

Bied een stempelkaart aan

Een spaarprogramma aanbieden aan klanten is een praktische manier om aan klantenbinding te doen. Je bent vast zelf wel eens naar een restaurant geweest waar je een stempelkaart kreeg. Bij een volle kaart krijg je dan een korting. Zo zijn er ook kappers die met stempelkaarten werken. Een stempelkaart is wat dat betreft in allerlei branches toe te passen. Het voordeel hiervan is dat klanten sneller geneigd zijn om naar jouw zaak terug te keren.

Houd je klanten op de hoogte

Trouwe klanten ontstaan door op meerdere manieren aan klantenbinding te doen. Het is bijvoorbeeld succesvol om je klanten aan je te binden door deze op de hoogte te houden. Dit kan via e-mailmarketing, waarbij je klanten op de hoogte stelt van nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld als je een nieuw product hebt, zoals kledingwinkels steeds wisselende collecties hebben. Of als je ergens een tweede zaak opent, maar ook als je een marketingcampagne wilt voeren. Dit is een uitstekende manier om trouwe klanten te verleiden met een korting of aanbieding om naar je bedrijf terug te keren.

Maak van je klanten fans

Social media kanalen zijn bij uitstek geschikt om van je klanten fans van je bedrijf te laten maken. Je verhoogt de betrokkenheid bij je bedrijf als je gebruikmaakt van social media. Het is wel belangrijk dat je waardevolle inhoud te bieden hebt. Bijvoorbeeld door als verkoper van voedingsproducten recepten aan te bieden. Of als je een klusbedrijf hebt met interessante klusvideo’s te komen. In dit geval laat je zien dat je bereid bent om je kennis te delen. Dit heeft als extra voordeel dat je laat zien dat jij als ondernemer de klusexpert bent.

Mijnzzp.nl