Team Mijnzzp

Camperlife

Als digital nomad werk je waar je maar wil en ben je niet gebonden aan een locatie. Er werken verspreid over de hele wereld ondernemers als digital nomad. Wil je dat ook dan zijn er een aantal zaken om mee rekening te houden. Bijvoorbeeld hoe het zit met de inschrijving in de Kamer van Koophandel. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die het reizen combineren met het online werken.

Inhoudsopgave
Emigreren als digital nomad
Half jaar naar het buitenland
Regelmatig werken in Nederland
8 maanden per jaar in het buitenland

Emigreren als digital nomad

Het is als digital nomad mogelijk om alles in Nederland achter je te laten en de stap in de wijde wereld te zetten. In die situatie is het wel belangrijk te weten dat je jouw bedrijf uitschrijft uit het handelsregister van de KvK. Ook als je als digital nomad alleen maar voor bedrijven of particulieren in Nederland werkt, dien je de uitschrijving te regelen. Ga je als digital nomad naar een land emigreren om je daar eerst te vestigen dan is het belangrijk na te gaan welke verplichtingen daar gelden voor ondernemers.

Half jaar naar het buitenland

Er zijn ook digital nomads die niet alle schepen achter zich verbranden, maar Nederland als thuisbasis aanhouden. Ga je bijvoorbeeld vier maanden als digital nomad naar het buitenland om dan weer terug te keren dan kan je gewoon ingeschreven blijven staan bij de KvK. In dat geval blijf je ook gewoon ingeschreven staan bij de gemeente met je woonadres in Nederland.

Regelmatig werken in Nederland

Aan het bestaan als digital nomad is op allerlei manieren invulling te geven. Zo is het ook mogelijk dat je regelmatig in Nederland werkt. Bijvoorbeeld om een training te verzorgen of om een workshop te geven. Ook in dit geval is het niet nodig om je bij de KvK uit te schrijven.

8 maanden per jaar in het buitenland

Verblijf je als digital nomad meer in het buitenland dan in Nederland en komt die periode neer op meer dan acht maanden? In dat geval is het belangrijk te weten dat het nodig is je uit te schrijven bij de gemeente. Overigens hoeven de acht maanden dat je in het buitenland vertoeft niet aaneengesloten te zijn. Dus het kunnen ook twee keer vier maanden zijn. Als digital nomad kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een online boekhoudpakket.

Man aan het werkZzp'ers die als digital nomad werken moeten hun zaken goed regelen. Het is niet zomaar toegestaan om je bedrijf ingeschreven te laten staan bij de KvK.

Wanneer je regelmatig in Nederland werkt, dan is dit wel toegestaan. Laat je in ieder geval goed voorlichten.

Mijnzzp.nl