Team Mijnzzp

Automatische Winstaangifte zzp

Ben je zzp'er en doe je de boekhouding zelf met een online boekhoudprogramma? Of ben je van plan om boekhoudsoftware aan te schaffen? Maak het doen van de aangifte inkomstenbelasting dan extra gemakkelijk door van de Module Automatische Winstaangifte (AWA) gebruik te maken. Je kan dit rechtstreeks doen vanuit je online boekhoudprogramma als deze functionaliteit beschikbaar is. Het winstdeel voor het betalen van inkomstenbelasting is op deze manier gemakkelijk aan te geven. Je voorkomt hiermee bovendien dat je eventueel een foutje maakt.

Inhoudsopgave
Geen handmatige invoer nodig
Zo werkt het
Boekhoudprogramma’s met Module Automatische Winstaangifte

Geen handmatige invoer nodig

De Module Automatische Winstaangifte neemt zzp'ers veel werk uit handen, want handmatige invoer is hiermee voor wat betreft het winstdeel bij de inkomstenbelasting niet meer nodig. De gegevens van de winst- en verliesrekening worden namelijk direct uit het online boekhoudprogramma overgenomen. Daarbij vindt er zelfs een correcte plaatsing in de van toepassing zijnde categorie plaats. Ook de algemene informatie, zoals de bedrijfsnaam komt er automatisch in te staan. Mocht de Belastingdienst toch nog vragen hebben, dan verschijnen deze in beeld en kan je de aanvulling of toelichting geven. Het grote voordeel van de module is dat het je tijd bespaart en dat je minder snel fouten maakt.

Zo werkt het

Controleer eerst of je online boekhoudprogramma in de functionaliteit van automatische winstaangifte voorziet. De module is rechtstreeks vanuit het boekhoudpakket te starten als je aangifte gaat doen. Na het afronden van de stappen die voor zich spreken, krijg je een XML-bestand met het resultaat. Daarin staat het winstdeel van je onderneming dat je nodig hebt voor de aangifte. Je rondt dit deel van het proces af en komt dan in de omgeving van Mijn Belastingdienst terecht. Hier krijg je de mogelijkheid om het bestand te uploaden en rond je het aangiftedeel van de winst uit onderneming af.

Boekhoudprogramma’s met Module Automatische Winstaangifte

Mocht je nog op zoek zijn naar een zzp boekhoudprogramma, maak dan van de gelegenheid gebruik om er een uit te kiezen met de Module Automatische Winstaangifte. SnelStart beschikt bijvoorbeeld over deze functionaliteit, net als Tellow en Vixum. Bij deze boekhoudsoftware is AWA geïmplementeerd.

Mijnzzp.nl