Team Mijnzzp

E-mailhandtekening

Bij het versturen van e-mails is het praktisch en handig om een e-mailhandtekening te gebruiken. Als je daar nog geen gebruik van maakt, is het aan te raden om er toch gebruik van te maken. Het is dan ook meteen een goed moment om meer uit je e-mailhandtekening te halen. Naast de zakelijke gegevens, zoals je naam, bedrijf, telefoonnummer en website kan je ook het bedrijfslogo en eventueel een profielfoto opnemen. Dat zijn de standaardzaken, maar er valt meer uit je e-mailhandtekening te halen.

Inhoudsopgave
Link naar social media
Link naar actuele blogs
Geef informatie over bereikbaarheid
Afwezig? Laat het weten

Je e-mailhandtekening komt onder elk zakelijk contact via e-mail te staan. Profiteer daarvan om niet alleen je website te vermelden, maar ook links naar social media op te nemen. Het is voor de ontvanger gemakkelijk om bij nieuwsgierigheid even op de link te klikken om te kijken op je social media accounts.

Als je op je website een blog hebt dan is de e-mailhandtekening eveneens ideaal om te gebruiken naar de meest actuele of van toepassing zijnde blog te verwijzen. Dat vergt wel even wat moeite, maar je geeft de ontvanger wel de kans om op een simpele manier toegang te bieden tot interessante informatie.

Geef informatie over bereikbaarheid

De e-mailhandtekening biedt verder nog de gelegenheid om informatie te geven over je bereikbaarheid via de vermelde contactgegevens. Neem bijvoorbeeld de openingstijden van je bedrijf op of geef aan tot wanneer je telefonisch bereikbaar bent. Het is eveneens mogelijk om te laten weten op welke dagen je bijvoorbeeld niet aanwezig bent.

Afwezig? Laat het weten

In het verlengde van je e-mailhandtekening ten aanzien van het aspect van bereikbaarheid, is er nog een andere optie om te laten weten dat je afwezig bent. Hiervoor stel je de ‘Out of office reply' in. Als er dan een e-mail binnenkomt en je bent op vakantie, zodat je niet kan of wilt reageren dan weet de verzender in elk geval dat je afwezig bent. Je geeft de afwezigheidsperiode op en laat weten wanneer je wel weer bereikbaar en beschikbaar bent om op de berichten een reactie te geven.

Mijnzzp.nl