Team Mijnzzp

E-A-T website

E-A-T staat voor expertise, authority en trustworthiness en vormen voor Google belangrijke rankingfactoren voor het meten van kwaliteit van content. Het zijn dan ook elementen die invloed hebben op de resultaten in de zoekmachine. E-A-T is van belang voor het optimaliseren van je website voor Google. Daarom is het aan te raden om aan de strenge kwaliteitseisen van Google te voorzien en hoogwaardige content beschikbaar te stellen.

Inhoudsopgave
Transparant zijn over wie je bent
Gebruik betrouwbare bronnen
Zorg voor backlinks met hoge autoriteit

Transparant zijn over wie je bent

Transparantie is een van de belangrijke aspecten van E-A-T. Het gaat hierbij onder meer om duidelijkheid te bieden over wie je bent. Het is bijvoorbeeld aan te raden om contactgegevens te laten zien op de website. Daarnaast is het aan te bevelen om een Google Bedrijfsprofiel aan te maken, waarbij de contactgegevens overeenkomen. Het helpt ook als er sprake is van een ‘over ons’ pagina op de website om te laten zien wie je bent. Een Google Bedrijfsprofiel is gratis aan te maken. Naast de bedrijfsgegevens is het mogelijk om informatie toe te voegen, zoals openingstijden, foto’s, logo en een telefoonnummer.

Gebruik betrouwbare bronnen

Bij het plaatsen van content is er sprake van een streepje voor als er gebruik wordt gemaakt van betrouwbare bronnen. Voeg daarom, indien van toepassing, links toe in je content om de betrouwbaarheid van de inhoud te waarborgen. Het gebeurt ook steeds vaker dat je op websites content ziet verschijnen van experts op het betreffende vakgebied. Dit is te onderstrepen door bijvoorbeeld een link op te nemen naar het LinkedIn profiel van de auteur. Het is daarbij eveneens van belang om een goede reputatie als auteur op te bouwen. Dit is onder meer mogelijk door op andere platformen een gastblog te schrijven.

E-A-T heeft onder meer betrekking op autoriteit en in dat kader is het aan te raden om voor backlinks te zorgen van websites met een hoge autoriteit. De waardering voor de backlink is dan groter. In dat kader is eerder de kwaliteit van backlinks van belang dan de kwantiteit. Het is bijvoorbeeld af te raden om voor zoveel mogelijk backlinks te zorgen die van nietszeggende websites afkomstig zijn.

Mijnzzp.nl