Team Mijnzzp

Boekhoudsoftware

Boekhoudsoftware maakt het je als ondernemer gemakkelijk om zelf de boekhouding te doen. Je hebt overal en op elk moment toegang tot je financiële bedrijfsgegevens en hebt geen kennis van de boekhouding nodig. Er zijn allerlei verschillende soorten boekhoudsoftware beschikbaar, zodat je de perfecte match met jouw bedrijf kan vinden. Maak kennis met de voordelen van boekhoudsoftware en houd zelfstandig je administratie bij.

Inhoudsopgave
Snelheid en gemak met boekhoudsoftware
Praktisch in gebruik
Inzicht in je financiële situatie

Snelheid en gemak met boekhoudsoftware

Maak je voor het eerst gebruik van boekhoudsoftware, dan ben je even wat meer tijd kwijt. Je kan namelijk je facturen standaard van je bedrijfslogo voorzien en je dient je bedrijfsgegevens in te voeren. Daarnaast kan je relaties toevoegen, zoals debiteuren en crediteuren. Deze gegevens slaat de boekhoudsoftware op en hoef je dus niet elke keer opnieuw in te voeren. Heb je de basis van je boekhoudsoftware in orde, dan profiteer je voortaan van optimale snelheid en gemak om je boekhouding bij te houden. 

Praktisch in gebruik

Boekhoudsoftware is praktisch in gebruik. Je maakt offertes op, net als facturen die je vanuit het boekhoudprogramma of via e-mail verstuurt. De betalingstermijn wordt netjes door het systeem bijgehouden, zodat je precies ziet wanneer een debiteur te laat is. Die stuur je vervolgens snel een herinnering. De gegevens voor de btw-aangifte staan ook voor je klaar en zijn letterlijk per veld over te nemen bij de digitale aangifte in het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Er is overigens ook al boekhoudsoftware die het mogelijk maakt om vanuit het boekhoudprogramma de btw-aangifte te versturen. Dat is nog gemakkelijker.

Inzicht in je financiële situatie

Je hoeft niet aan een boekhouder te vragen hoe het gesteld is met de financiële situatie van je bedrijf. Daar heb je met boekhoudsoftware namelijk zelf inzicht in. Je kan de cijfers per maand, kwartaal of per jaar bekijken en bijvoorbeeld kosten afzetten tegen de omzet. Een verlies- en winstrekening is met een enkele druk op de knop te produceren. Dat is handig voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Zijn er dan geen nadelen aan boekhoudsoftware? Het enige nadeel is dat het geld kost, maar dat verdien je door de snelheid en efficiëntie weer terug.

Mijnzzp.nl