Team Mijnzzp

Zzp boekhoudsoftware

Er zijn verschillende online boekhoudpakketten beschikbaar voor startende zzp'ers, waarvan je gebruik kunt maken om de boekhouding bij te houden. Voor zzp'ers is het nauwkeurig bijhouden van de financiële administratie belangrijk om mogelijke problemen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om boekhoudsoftware te gebruiken, omdat dit veel werk uit handen neemt. Diverse boekhoudkundige taken worden hierdoor eenvoudiger en de kans op fouten wordt kleiner. In dit artikel bespreken we enkele van de beste online boekhoudsoftwareprogramma's voor zzp'ers.

Inhoudsopgave
Waarom online boekhoudsoftware gebruiken?
1. e-Boekhouden.nl
2. MoneyMonk
3. Visma eAccounting
4. Rompslomp.nl
Van Excel naar boekhoudprogramma overstappen
Is het nodig om boekhoudsoftware te gebruiken?
Welk boekhoudprogramma is dan de beste?
Vergelijk boekhoudsoftware op functies
Gratis boekhoudprogramma uitproberen

Waarom online boekhoudsoftware gebruiken?

Voordat we de specifieke software-opties bekijken, is het belangrijk om te begrijpen waarom online boekhoudsoftware een waardevolle investering kan zijn voor zzp'ers. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van online boekhoudsoftware:

 • Tijdbesparing: Online boekhoudsoftware automatiseert veel van de repetitieve taken die gepaard gaan met traditionele boekhouding, zoals het handmatig invoeren van gegevens en het opstellen van facturen. Dit bespaart je kostbare tijd die je kunt besteden aan andere werkzaamheden.
 • Nauwkeurigheid: Met online boekhoudsoftware worden berekeningen en boekhoudkundige taken automatisch uitgevoerd, waardoor de kans op menselijke fouten wordt verminderd. Dit helpt je bij het behouden van nauwkeurige financiële gegevens en het vermijden van boekhoudkundige fouten.
 • Toegankelijkheid: Met online boekhoudsoftware kun je altijd en overal toegang hebben tot je financiële gegevens, zolang je een internetverbinding hebt. Dit maakt het gemakkelijk om je boekhouding bij te werken, facturen te verzenden en belangrijke financiële informatie te raadplegen, zelfs wanneer je onderweg bent.
 • Samenwerking: Veel online boekhoudsoftwareprogramma's bieden functies voor samenwerking, waarmee je gemakkelijk kunt samenwerken met je accountant of boekhouder. Dit maakt het delen van informatie en het ontvangen van professioneel advies eenvoudiger en efficiënter.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van boekhoudsoftware. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een boekhoud app waarmee je overal toegang hebt tot en de boekhouding. Bovendien kun je eenvoudig verschillende koppelingen maken met andere systemen. Enkele voorbeelden van populaire boekhoudprogramma's voor zzp'ers zijn:

1. e-Boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is een populair online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp'ers. Het biedt een uitgebreid scala aan functies en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren ondernemers. Enkele van de belangrijkste kenmerken van e-Boekhouden.nl zijn:
Facturatie: Met e-Boekhouden.nl kun je eenvoudig professionele facturen maken en verzenden naar je klanten. Je kunt ook automatische herinneringen instellen voor openstaande facturen.

 • Btw-aangifte: Het programma berekent automatisch de verschuldigde btw en genereert het benodigde rapport voor de btw-aangifte. Dit bespaart je tijd en minimaliseert de kans op fouten.
 • Bankkoppeling: Door je bankrekening te koppelen aan e-Boekhouden.nl, worden transacties automatisch geïmporteerd. Dit maakt het gemakkelijk om je inkomsten en uitgaven bij te houden en je boekhouding up-to-date te houden.
 • Rapportage: e-Boekhouden.nl biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden, waarmee je inzicht krijgt in de financiële gezondheid van je bedrijf. Je kunt rapporten genereren over je omzet, winst, kosten en meer.

E-boekhouden.nl biedt verschillende abonnementsopties, variërend van gratis proefperioden tot betaalde abonnementen met meer geavanceerde functies. De prijsstelling is flexibel en betaalbaar, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zzp'ers met uiteenlopende budgetten.

2. MoneyMonk

MoneyMonk is een gebruiksvriendelijk online boekhoudprogramma dat zich richt op eenvoud en efficiëntie. Het is vooral populair bij zzp'ers vanwege de intuïtieve interface en de mogelijkheid om snel en gemakkelijk facturen te maken en te verzenden. Enkele belangrijke kenmerken van MoneyMonk zijn:

 • Facturatie: Met MoneyMonk kun je professionele facturen maken en verzenden in slechts enkele minuten. Het biedt ook de mogelijkheid om automatische herinneringen in te stellen voor openstaande facturen.
 • Scannen en herkennen: Met de mobiele app van MoneyMonk kun je bonnetjes en facturen scannen en automatisch laten herkennen. De gegevens worden vervolgens geïmporteerd in je boekhouding, waardoor je tijd bespaart en de nauwkeurigheid verbetert.
 • Bankkoppeling: MoneyMonk kan worden gekoppeld aan je bankrekening, zodat transacties automatisch worden geïmporteerd. Dit helpt je bij het bijhouden van je inkomsten en uitgaven en maakt het gemakkelijk om je boekhouding up-to-date te houden.
 • Rapportage: MoneyMonk biedt duidelijke en overzichtelijke rapporten over je financiële gegevens. Je kunt rapporten genereren over je omzet, winst, kosten en meer, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de financiële gezondheid van je bedrijf.

MoneyMonk biedt verschillende abonnementsopties, variërend van gratis proefperioden tot betaalde abonnementen met meer geavanceerde functies. De prijzen zijn redelijk en betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor zzp'ers die op zoek zijn naar gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware.

3. Visma eAccounting

Visma eAccounting is een uitgebreid online boekhoudprogramma dat geschikt is voor zzp'ers en kleine bedrijven. Het biedt een breed scala aan functies en is ontworpen om gebruikers een volledig overzicht te geven van hun financiële situatie. Enkele belangrijke kenmerken van Visma eAccounting zijn:

 • Facturatie: Met Visma eAccounting kun je snel en gemakkelijk facturen maken en verzenden naar je klanten. Je kunt ook automatische herinneringen instellen voor openstaande facturen.
 • Bankkoppeling: Door je bankrekening te koppelen aan Visma eAccounting, worden transacties automatisch geïmporteerd. Dit helpt je bij het bijhouden van je inkomsten en uitgaven en maakt het gemakkelijk om je boekhouding up-to-date te houden.
 • Rapportage: Visma eAccounting biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden, waarmee je inzicht krijgt in de financiële prestaties van je bedrijf. Je kunt rapporten genereren over je omzet, winst, kosten en meer.
 • Samenwerking: Visma eAccounting maakt het gemakkelijk om samen te werken met je accountant of boekhouder. Je kunt eenvoudig gegevens delen en ontvangen professioneel advies krijgen om je bedrijf financieel gezond te houden.

Visma eAccounting hanteert een prijsstructuur op basis van het aantal functies dat je wilt gebruiken. Dit biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om een abonnement te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en budget.

4. Rompslomp.nl

Rompslomp.nl is een gebruiksvriendelijk online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp'ers. Het richt zich op eenvoud en overzichtelijkheid, waardoor het ideaal is voor ondernemers die geen uitgebreide boekhoudkennis hebben. Enkele belangrijke kenmerken van Rompslomp.nl zijn:

 • Facturatie: Met Rompslomp.nl kun je eenvoudig professionele facturen maken en verzenden naar je klanten. Het biedt ook de mogelijkheid om automatische herinneringen in te stellen voor openstaande facturen.
 • Bonnetjes scannen: Met de mobiele app van Rompslomp.nl kun je bonnetjes en facturen scannen en direct importeren in je boekhouding. Dit bespaart je tijd en minimaliseert de kans op fouten.
 • Btw-aangifte: Het programma berekent automatisch de verschuldigde BTW en genereert het benodigde rapport voor de btw-aangifte. Dit maakt het gemakkelijk om je aangifte te doen.
 • Rapportage: Rompslomp.nl biedt overzichtelijke rapporten over je financiële gegevens, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de financiële gezondheid van je bedrijf. Je kunt rapporten genereren over je omzet, winst, kosten en meer.

Rompslomp.nl hanteert een eenvoudige prijsstructuur met een vast maandelijks bedrag, wat het gemakkelijk maakt om de kosten van de boekhoudsoftware in je budget te plannen. De kosten voor het gebruik van Rompslomp zijn relatief laag te noemen.

Van Excel naar boekhoudprogramma overstappen

Er zijn redelijk wat zzp'ers die voor het bijhouden van de administratie gebruikmaken van Excel. Dit kan voor kleine ondernemers mogelijk goed werken, maar als zzp'er is het verstandiger om over te stappen op professionele boekhoudsoftware. Hiermee kun je verschillende handmatige handelingen veel sneller uitvoeren en kun je ook een beveiligde koppeling maken met je bank en de Belastingdienst. Vanuit het boekhoudprogramma kun je dan direct gegevens uitwisselen.

Is het nodig om boekhoudsoftware te gebruiken?

Als zzp'er kun je op verschillende manieren de boekhouding bijhouden, en strikt genomen is het gebruik van boekhoudsoftware niet noodzakelijk. Het zelf bijhouden van de boekhouding kun je ook doen door gebruik te maken van Excel, of bijvoorbeeld door het over te laten aan een goede boekhouder. Over het algemeen is het echter verstandiger om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma. Dit werkt gewoon prettiger en ook een stuk eenvoudiger.

Welk boekhoudprogramma is dan de beste?

Er is niet zomaar aan te geven welk boekhoudprogramma het beste is voor zzp'ers. Als zzp'er is het daarom belangrijk om de boekhoudsoftware zelf uit te proberen om het beste programma voor jouw boekhouding te vinden. De verschillende programma's verschillen niet veel van elkaar, maar kunnen op belangrijke punten wel verschillen. Het is ook belangrijk om te letten op de functies die je als zzp'er nodig hebt. Daarnaast is het van belang om aandacht te besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van de boekhoudsoftware.

Vergelijk boekhoudsoftware op functies

Door gebruik te maken van onze vergelijkingspagina kun je aangeven over welke functies je wilt beschikken. Hierna krijg je een duidelijk overzicht van de beste boekhoudpakketten voor je bedrijf. De meeste zzp'ers zullen voldoende hebben aan de basisfuncties van boekhouden, maar dit kan wel per zzp'er verschillen. Het is in ieder geval niet nodig om alle functies te selecteren, omdat je deze meestal toch niet zult gebruiken.

Gratis boekhoudprogramma uitproberen

Het is mogelijk om een boekhoudprogramma eerst uit te proberen zonder verdere verplichtingen. Maak als zzp'er gebruik van deze mogelijkheid om het beste boekhoudpakket voor je bedrijf te vinden. Aangezien je als zzp'er waarschijnlijk veel gebruik zult maken van je boekhoudprogramma, is het belangrijk dat het pakket goed bij je bedrijf past. Hiermee voorkom je achteraf overstappen, wat soms veel werk kan zijn.

Mijnzzp.nl