Team Mijnzzp

Lokaal bedrijf

Het is voor lokale SEO van je bedrijf in je woonplaats, regio of werkgebied belangrijk dat je een Google Bedrijfsprofiel hebt. Als het goed is, heb je al een Google Bedrijfsprofiel en anders is het aan te raden er één aan te maken. Om de lokale SEO naar een hoger niveau te tillen, komen onderstaande tips daarbij van pas.

Inhoudsopgave
1. Check je concurrentie
2. Update het servicegebied
3. Geef een reactie op reviews

1. Check je concurrentie

Je krijgt bij het invullen van het profiel de gelegenheid om een bedrijfscategorie uit te kiezen. Dit betreft een primaire categorie die verplicht is om in te vullen en daarnaast zijn er overige categorieën. Voordat je de categorie invult of aanpast, is het aan te raden om te kijken welke categorie je concurrentie gebruikt. Je ziet alleen de primaire categorie, maar ontdekt ook of dit in de beste performance voorziet in de zoekresultaten. Het is tevens mogelijk om aan de hand van zoekwoorden te kijken om te bepalen hoe jij wilt dat je Google Bedrijfsprofiel lokaal zichtbaar wordt. Ook bij deze optie ligt een vergelijking met de concurrentie voor de hand.

2. Update het servicegebied

Het servicegebied van het Google Bedrijfsprofiel maakt een belangrijk onderdeel uit van de lokale vindbaarheid. Het is belangrijk om te laten zien in welk gebied jij actief bent en waar je bijvoorbeeld service biedt of goederen levert. Bij een zoekopdracht van een potentiële klant komt je bedrijf dan hoger in de lokale zoekresultaten naar voren. Je kan eenvoudig meerdere gebieden toevoegen in je profiel.

3. Geef een reactie op reviews

Het Google Bedrijfsprofiel biedt klanten de mogelijkheid om een review over je bedrijf achter te laten. Deze beoordelingen van klanten hebben een grote impact op de prestatie van je bedrijf in de zoekresultaten. Reviews tellen namelijk mee voor de ranking. Je kan hier slim op inspelen door in je reactie gebruik te maken van zoekwoorden die voor lokale SEO belangrijk zijn. Overigens heb je als ondernemer zelf in de hand of de reviews positief zijn door altijd de beste service te leveren. Meer en positievere reviews werken positief op de lokale positie in de zoekmachine.

Mijnzzp.nl