Team Mijnzzp

Valentijnsdag

Er zijn veel dagen in het jaar waarop voor ondernemers in bepaalde sectoren de omzet enorm stijgt. Een voorbeeld daarvan is Valentijnsdag, want deze dag is tegenwoordig in Nederland voor veel bedrijven een commercieel succes. Op 14 februari is het weer zover en in de aanloop daar naartoe zijn er natuurlijk een aantal commerciële tips die goed van pas komen. Geef je omzet een flinke boost door er gebruik van te maken. Het is vanzelfsprekend wel belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen om de omzet een extra boost te geven.

Inhoudsopgave
Stel romantiek centraal
Speel in op de klantbehoefte
Laat je extra zien op social media

Stel romantiek centraal

Er zijn allerlei manieren om commercieel je voordeel te doen met de komst van Valentijnsdag. Net als dat je met kerst versieringen aanbrengt, is Valentijnsdag een ideale gelegenheid om je op romantiek te richten. Heb je een webshop dan strooi je met rozen, hartjes en laat je de kleur rood overheersen. Zo kan je ook de etalage van een winkel mooi aankleden en decoreren. Trek de aandacht met speciale artikelen die perfect zijn om voor Valentijnsdag aan te schaffen en geef een korting voor een hogere aantrekkingskracht.

Speel in op de klantbehoefte

Valentijnsdag is typisch een gebeurtenis die de gelegenheid biedt om in te spelen op de klantbehoefte. Een van de commerciële tips op dit gebied is het voorzien in een speciale Valentijnsbox. Deze kan gevuld zijn met een maaltijd, maar ook met een ontbijt of met chocolade. Uiteraard zorg je er dan voor dat de box helemaal is afgestemd op de stijl van Valentijnsdag. Er zijn voor allerlei ondernemers verschillende manieren om een box samen te stellen. Dat hoeft niet alleen met voedselproducten te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook een leuke Valentijnsbox maken met kleine gadgets of met andere artikelen.

Laat je extra zien op social media

Je kan je website natuurlijk qua SEO optimaliseren voor Valentijnsdag, maar er is een nog groter bereik mogelijk. Laat je daarom zien op social media, want dat is de plek waar je een enorm bereik kan hebben met bijvoorbeeld een speciale aanbieding of andere actie. Ben je nog niet actief op social media? Dan is dit een uitgelezen kans om niet alleen voor Valentijnsdag je bedrijf in de kijker te spelen, maar ook voor de tijd daarna.

Mijnzzp.nl