Team Mijnzzp

Website

Bij het starten van een bedrijf is de kans groot dat je van plan bent om er een website aan te koppelen. Heb je al een onderneming en is de website aan vernieuwing toe dan komt er ook een moment van lancering. Ga bij de lancering niet overhaast te werk, maar zorg eerst dat je onderstaande punten checkt. Zo voorkom je eventuele fouten.

1. Technische scan en visuele check

Voordat je de website lanceert, is het aan te raden om een technische scan en visuele check uit te voeren. Foutjes zijn op deze manier nog gemakkelijk te corrigeren. De technische scan laat zien of je website gebreken heeft zoals een 404-pagina. Controleer ook even de laadsnelheid met Google Page Speed. Verder is het aan te raden om na te gaan of je website SEO proof is om door je doelgroep vindbaar te zijn in de zoekmachine. Kijk ook of je geen copyright schendt, zoals met het gebruik van afbeeldingen.

2. Maak gebruik van praktische tools

Het is wel zo handig om voordat je de website lanceert praktische tools te installeren. Denk bijvoorbeeld aan Google Search Console. Een analytische tool geeft vanaf het eerste moment inzicht in de statistieken. Dit helpt om eventueel aanpassingen te doen en laat je zien welke webpagina’s goed scoren.

3. Controleer de veiligheid

Het is van belang dat je website veilig is en dit is onder meer mogelijk met een SSL certificaat. Op deze manier is je website beter tegen cyberaanvallen beschermd. Bovendien kijkt Google naar je veiligheid en telt het mee als rankingfactor. Maak je gebruik van plug-ins dan is het aan te raden om voor de lancering van je website nog even na te gaan of deze helemaal up-to-date zijn.

4. Staan de algemene voorwaarden erop?

Vergeet niet om op je website voor lancering algemene voorwaarden te plaatsen en eventueel een privacy policy toe te voegen. Daarbij is het ook nog aan te raden om na te gaan of je wel voldoet aan de regels van AVG. Controleer ook of de bedrijfsgegevens duidelijk staan vermeld en contactgegevens beschikbaar zijn.

Mijnzzp.nl