Team Mijnzzp

Btw betalen

Bij het doen van de btw-aangifte krijg je als ondernemer de mogelijkheid om via iDEAL de afdracht te betalen. Dit uiteraard als je btw verschuldigd bent en een bedrag moet afdragen. Het is niet langer nodig om zelf een overboeking vanaf je bankrekening te doen, want de optie om met iDEAL te betalen, staat klaar in het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Deze mogelijkheid is beschikbaar indien je via hetzelfde portaal de btw-aangifte hebt gedaan.

Inhoudsopgave
Betaallink beschikbaar na btw-aangifte
5 voorwaarden btw betalen met iDEAL
Voldoe je niet aan de voorwaarden?

De betaallink om via iDEAL de betaling van btw te voldoen, komt beschikbaar nadat je de btw-aangifte hebt voltooid. Deze link vind je dan in het overzicht van btw-aangifte achter de betreffende aangifte, waarvan de betaling nog openstaat. Er gelden overigens wel een aantal voorwaarden die van toepassing zijn als je met iDEAL de btw-aangifte wenst te betalen.

5 voorwaarden btw betalen met iDEAL

De eerste voorwaarde is dat je de aangifte voor btw gedaan hebt via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Doe je aangifte per kwartaal? Je hebt tot en met 31 januari 2023 de tijd om de btw aan te geven over het vierde kwartaal van 2022. De tweede voorwaarde is dat je de btw binnen de betalingstermijn moet betalen. De derde voorwaarde heeft betrekking op de hoogte van het te betalen bedrag. Dit mag niet hoger zijn dan 50.000 euro. De vierde voorwaarde schrijft voor dat er voldoende saldo op je bankrekening beschikbaar moet zijn om de betaling te kunnen voldoen. De vijfde voorwaarde van btw betalen met iDEAL is dat je bank deze betaalmethode dient te ondersteunen. Alle Nederlandse banken voorzien daarin en er zijn een aantal buitenlandse banken die deze betaalmethode ondersteunen.

  • Aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  • Betaling voldoen binnen betalingstermijn.
  • Te betalen btw mag niet hoger zijn dan 50.000 euro.
  • Voldoende saldo op bankrekening aanwezig.
  • Ondersteuning van bank voor iDEAL.

Voldoe je niet aan de voorwaarden?

Het kan zijn dat je niet aan alle voorwaarden voldoet en op een andere manier btw moet betalen. Het is dan nog altijd mogelijk om van internetbankieren gebruik te maken en het betalingskenmerk. Verder kan je nog met een ouderwetse overschrijvingskaart de betaling doen.

Mijnzzp.nl