Team Mijnzzp

Beste AOV

Ben je als zzp'er op zoek naar de beste AOV-verzekering, dan heb je de keuze uit verschillende aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een gespecialiseerde aanbieder van zzp-verzekeringen waarbij je als zelfstandig ondernemer niet te maken krijgt met aanvullende advies-, service- of afsluitkosten. Dit helpt bij het betaalbaar maken van een AOV. Het afsluiten van een AOV is maatwerk, maar kan volledig online worden gedaan. Een AOV-verzekering zelfs afsluiten is dus prima mogelijk als ondernemer.

Inhoudsopgave
AOV vergelijken dienstverleningsdocument
AOV afsluiten zonder advies-, service- of afsluitkosten
AOV afsluiten zonder medische acceptatie
Schenkkring AOV
AOV verzekering voor zzp'ers

AOV vergelijken dienstverleningsdocument

Zoals de meeste ondernemers weten, heb je meestal indirect ook te maken met advieskosten wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit. Aanbieders van AOV-verzekeringen zijn tegenwoordig verplicht om gebruik te maken van een dienstverleningsdocument AOV waarin precies is opgenomen welke werkwijze de verzekeraar hanteert en welke kosten in rekening worden gebracht voor het financieel advies.

In het kader van transparantie moet een aanbieder van financieel advies een dienstverleningsdocument (DVD) opstellen waarbinnen precies is opgenomen welke kosten er in rekening worden gebracht. De belangrijkste reden voor de maatregel is het kunnen aanbieden van onafhankelijk AOV-advies. Alle aanbieders hanteren hetzelfde AOV DVD-document, waardoor het vergelijken van verschillende AOV-aanbieders eenvoudiger is voor zzp'ers en andere ondernemers. Tegenwoordig noemt men de vervanger van DVD de vergelijkingskaart.

AOV afsluiten zonder advies-, service- of afsluitkosten

Het is dus mogelijk om zonder advies-, service- of afsluitkosten zelf online een AOV af te sluiten, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Vanzelfsprekend is het wel nodig om een handmatige medische beoordeling te doorlopen, en afhankelijk van de gezondheidsverklaring kan het nodig zijn dat deze beoordeeld wordt door een medisch adviseur. Overigens is het bij commerciële verzekeraars niet mogelijk om een AOV af te sluiten zonder medische acceptatie. Dit is soms wel mogelijk wanneer je bijvoorbeeld wilt overstappen van verzekeraar.

Bereken AOV-uitkering

AOV afsluiten zonder medische acceptatie

Ben je toch op zoek naar een AOV-verzekering zonder medische acceptatie, dan kom je al snel uit bij het UWV. Het UWV accepteert ondernemers zonder medische acceptatie, echter heb je dan wel te maken met een fors hogere AOV-premie en een relatief lage uitkering. Deze hogere premie heeft te maken met het verhoogde risico. Ook heb je te maken met een wachttijd van twee jaar. Een ander nadeel van de UWV-verzekering is dat het niet mogelijk is om bij het UWV vervangende arbeid uit te sluiten.

Wanneer je bent afgewezen voor een AOV, heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een vangnet-AOV. De vangnetregeling is alleen toegankelijk voor ondernemers die om medische redenen geen reguliere AOV kunnen afsluiten. Ondanks dat je eventueel gebruik kunt maken van een vangnet-AOV, zijn de voorwaarden wel strikt en heb je te maken met een hoge premie. Met andere woorden, het betreft niet echt een gunstige regeling voor ondernemers.

Schenkkring AOV

Om de AOV-premie laag te houden, kun je overwegen om je aan te sluiten bij een schenkkring. Een schenkkring keert maximaal uit voor een periode van twee jaar, waardoor je ervoor kunt kiezen om de AOV-uitkering pas na twee jaar te laten ingaan. Dit resulteert direct in een lagere AOV-premie voor jezelf. Het is echter belangrijk om te beseffen dat een schenkkring een voorziening is en niet kan worden gezien als verzekering. Het zijn bijvoorbeeld de andere deelnemers die bepalen of je een uitkering ontvangt vanuit de schenkring. De meeste zzp'ers kennen de schenkkring ook wel als broodfonds.

AOV verzekering voor zzp'ers

Via onderstaande link kom je uit bij de verzekeringsmaatschappij waarmee wij samenwerken. Als zzp'er is het verstandig om eens te kijken bij deze aanbieder, omdat de voorwaarden en premie gunstig zijn. De gemiddelde kosten voor de AOV zijn acceptabel en hiermee bescherm je jezelf tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je kunt op basis van je eigen beroep de kosten berekenen.

AOV afsluiten

Mijnzzp.nl