Team Mijnzzp

Scooter

Ben je werkzaam als zzp'er en heb je een e-scooter nodig, bijvoorbeeld om maaltijden aan huis te bezorgen? In dat geval is het interessant om te overwegen om een e-scooter met subsidie te kopen. Het is namelijk mogelijk om een elektrische scooter aan te schaffen en daarvoor subsidie te krijgen. De subsidie is daarbij goed voor 50% van de investeringsaftrek en dat is een aantrekkelijke regeling. Het komt er dan op neer dat je met de subsidie maar de helft van de oorspronkelijke prijs van de e-scooter betaalt.

Inhoudsopgave
Subsidie e-scooter
Zo werkt de subsidieregeling

Subsidie e-scooter

Er zijn verschillende regelingen van toepassing om voor een subsidie in aanmerking te komen bij het kopen van een e-scooter. De overheid voorziet in een subsidie voor de aanschaf van een elektrische scooter vanwege de milieuvriendelijkheid. Daarom is het een bedrijfsinvestering die voorziet in een interessante belastingaftrek.

Zo is onder meer de KIA ofwel de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van toepassing. Daarnaast zijn er subsidies in de vorm van MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil ofwel Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. Deze beide subsidies hebben als doel om bedrijven in Nederland aan te sporen om in een milieuvriendelijke versie te investeren. Dat is in het geval van scooters dus de investering in een e-scooter.

Zo werkt de subsidieregeling

Het is heel simpel om MIA en Vamil aan te vragen, want dat doe je als zzp'er die een e-scooter aanschaft door een formulier in te vullen. Je hebt geen accountantsverklaring of iets dergelijks nodig, maar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je binnen drie maanden na aankoop van de e-scooter het aanvraagformulier invullen en opsturen. Verder is er de voorwaarde dat je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt en dus een onderneming in Nederland hebt.

Het aanvragen van de subsidie is alleen mogelijk door degene die de e-scooter koopt. Er geldt ook nog een minimaal aankoopbedrag en dat is 2.500 euro exclusief btw. De regeling is interessant voor degene die een e-scooter als bezorgscooter kopen, maar ook voor andere bedrijven. Bijvoorbeeld als je als zzp'er een duurzaam alternatief zoekt voor een auto en met een elektrische scooter prima uit de voeten kunt.

Mijnzzp.nl