Team Mijnzzp

Man aan het werk

Als zzp'er heb je misschien al wel eens gehoord van de zelfstandigenaftrek. Maar wist je dat er nog veel meer interessante regelingen zijn? Wanneer je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, kun je namelijk gebruikmaken van veel meer aftrekposten. Denk bijvoorbeeld aan de WBSO regeling, de MKB Winstvrijstelling en aan de Energie-investeringsaftrek. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want het aantal mogelijke aftrekposten is nog veel groter. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen! Als zzp'er is het wel belangrijk dat je aan het urencriterium voldoet.

Als ondernemer kun je dus aanspraak maken op verschillende interessante fiscale regelingen. Hiermee kun je de winst die je maakt verlagen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Informeer bijvoorbeeld eens bij je boekhouder naar de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je niets mist en profiteer je optimaal van alle regelingen.

"Zie hier de lijst met de belangrijkste fiscale regelingen voor zzp'ers"

In de praktijk komt het vaak voor dat ondernemers niet weten waar ze allemaal recht op hebben. Hierdoor betaal je al snel teveel belasting en mis je dus mogelijkheden om te besparen. Gelukkig kun je hier iets aan doen door je te verdiepen in de fiscale regelingen voor ondernemers. Zo weet je precies waar je allemaal recht op hebt en kun je ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk profiteert van alle regelingen.

De verschillende regelingen gaan in ieder geval verder dan alleen de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek voor ondernemers. Voor startende zzp'ers is het extra belangrijk om je hierin te verdiepen, want in dat geval heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van extra regelingen.

Boekhouding regelen als zzp'er

De boekhoudkosten zijn gebruikelijke bedrijfskosten en kunnen door ondernemers in aftrek worden gebracht. Als de boekhouding niet goed geregeld is, kan dit echter flink in de papieren lopen. Het is dan ook belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Als je boekhouding niet goed bijgehouden wordt, kan dit leiden tot problemen. Ook kun je dan aftrekposten mislopen, waardoor je uiteindelijk meer belasting betaalt dan nodig is. Zorg er dus voor dat je boekhouding op orde is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goed boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl