Opleiding tot Kaasmaker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingOperator (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingOperator C (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding allround voedingsoperator

Wie een professionele opleiding zoekt als kaasmaker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround voedingsoperator binnen de sector voeding en procestechniek. De Mbo-opleiding allround voedingsoperator is niet specifiek gericht op het zelfstandig kaasmaken, maar wel op de voedingsindustrie. Tijdens deze opleiding leer je onder andere productie- en verpakkingsapparatuur bedienen gericht op de voedingsindustrie en ben je een belangrijke schakel als kwaliteitscontroleur. Je ziet dan ook toe op een goede hygiëne. Daarnaast werk je natuurlijk met verschillende soorten grondstoffen, die gebruikt worden binnen de voedingsindustrie. Ondanks dat de Mbo-opleiding allround voedingsoperator niet specifiek gericht is op het beroep kaasmaker kan je natuurlijk wel degelijk werkzaam zijn in een zuivelfabriek, zoals een kaasfabriek. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles.

Opleidingsduur en niveau allround voedingsoperator

De Mbo-opleiding allround voedingsoperator zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround voedingsoperator

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround voedingsoperator niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding operator C op niveau vier. De Mbo-opleiding operator C is een bredere opleiding die ook meer verantwoordelijkheden zal bieden. Ook is het met de Mbo-opleiding operator C mogelijk om buiten de voedselindustrie te werken.

Vooropleiding allround voedingsoperator

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround voedingsoperator niveau drie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl