Manegehouder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Manegehouder?

Een manegehouder is de eigenaar van een of meerdere maneges, waarbinnen het paardrijden wordt beoefend. Een andere benaming voor manege kan ook zijn rijschool. Een manege kenmerkt zich door de aanwezigheid van meerdere rijbakken zoals een binnenbak en een buitenbak. Daarnaast is een manege voorzien van andere faciliteiten die toebehoren tot de ruitersport zoals stallen en een wasruimte. Als het om een grote manege gaat, zal een manegehouder vaak ook personeel in dienst hebben, om alle dagelijkse werkzaamheden op de manege uit te kunnen voeren. Bij het runnen van een manege komen veel verschillende soorten werkzaamheden kijken, zoals het schoonmaken van de stallen en rijbakken, het klaarmaken van de paarden voor de les en het schoonmaken van de paarden. Niet alle werkzaamheden worden door de manegehouder zelf gedaan, omdat veel werkzaamheden met betrekking tot de verzorging van paarden ook onder de verantwoordelijkheid van de ruiters kunnen vallen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de stallen en aan het wassen en schoonmaken van de paarden. Een manegehouder moet in de meeste gevallen meer gezien worden als een manager of als directeur, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van een manege. Denk hierbij aan financiële werkzaamheden, het organiseren van evenementen en wedstrijden en aan het inkopen van alle benodigde werkmaterialen en voer. Het beroep manegehouder is aan te merken als redelijk populair beroep, omdat veel mensen aangemerkt kunnen worden als paardenliefhebber. Het daadwerkelijk starten van een eigen manege is tegenwoordig niet makkelijk meer. Dit komt vooral doordat voor het opstarten van een eigen manege veel kapitaal nodig is. Daarnaast hebben manegehouders te maken met veel wet- en regelgeving. Binnen de meeste maneges is het mogelijk om op verschillende manieren de paardensport te beoefenen.

Lees verder...

Opleiding tot Manegehouder

Welke opleiding is nodig om Manegehouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Manegehouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Manegehouder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Manegehouder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl