Funderingsspecialist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Funderingsspecialist?

Funderingsspecialist is een algemene benaming voor vaklieden die over funderingskennis beschikken. Dit kan een aannemer, een kelderbouwer, een constructeur of bijvoorbeeld een bouwkundig adviseur zijn. Funderingen zijn erg belangrijk, omdat funderingen gebouwen dragen. Zonder goede funderingen zouden gebouwen verzakken, dat grote schade zal opleveren. Funderingskennis is dan ook een specialiteit die toebehoort tot de juiste vakmensen. Een funderingsspecialist is verantwoordelijk voor het adviseren van partijen en/of het plaatsen van funderingen. Welke soort fundering toegepast wordt kan per bouwlocatie verschillen, omdat de grondomstandigheden en de bestaande bebouwing in de directe omgeving een bepalende factor kunnen zijn. Er zijn veel verschillende soorten funderingen die toegepast kunnen worden. De meeste mensen kennen de zogenaamde heipalen wel, die met een grote machine de grond in worden gedreven door het geven van klappen op de heipaal. Deze zogenaamde heistelling brengt alle heipalen op de gewenste diepte en op de juiste plek. Door het tellen en opschrijven van het aantal klappen kan er achteraf berekend worden of een heipaal voldoende draagkracht heeft. De locatie van een heipaal wordt door de aannemer bepaald, die met een zogenaamd piketje in de grond aangeeft waar de heipaal moet komen. Nadat de heipalen in de grond zijn gewerkt komt er nog een zogenaamde koppensneller, die het beton boven de grond weghaalt zodat het wapeningsijzer bloot komt te liggen. Het wapeningsijzer van de heipaal kan dan in de fundering van het gebouw verwerkt worden zodat er een sterke en degelijke constructie ontstaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Funderingsspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Funderingsspecialist

Welke opleiding is nodig om Funderingsspecialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Funderingsspecialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Funderingsspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Funderingsspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Funderingsspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl