Advocaat (strafrecht)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Advocaat (strafrecht)?

Een advocaat strafrecht is een door de wet beschermde vertrouwenspersoon, die de belangen behartigt van cliënten die verdacht worden van strafbare feiten. Het strafrecht kan in het kort het beste omschreven worden als alles wat met strafbare feiten te maken heeft, zoals mishandelingen, diefstal en ernstige verkeersdelicten. Een andere benaming voor advocaat strafrecht kan ook zijn strafpleiter of strafrechtadvocaat. Een advocaat strafrecht treedt namens zijn of haar cliënten op als belangenbehartiger en zal cliënten begeleiden tijdens de strafrechtelijke procedure en eventueel begeleiden na de procedure. Binnen het strafrecht mogen mensen zichzelf verdedigen, echter is dit in de meeste gevallen niet raadzaam, omdat strafrechtelijke procedures complex kunnen zijn. Het strafrecht is van toepassing op alle burgers die een strafbaar feit plegen. Binnen het strafrecht bestaat er wel een belangrijk verschil tussen overtredingen en misdrijven, omdat overtredingen meestal lichter bestraft worden dan misdrijven. De belangrijkste taak van een advocaat strafrecht is het zo goed mogelijk verdedigen van verdachten tegenover de rechter. Daarnaast kan een advocaat strafrecht belangrijk zijn voor verdachten die te maken krijgen met een politieverhoor. Het is de advocaat strafrecht, die precies weet op welke vragen verdachten wel of niet moeten antwoorden. Ook ziet de advocaat strafrecht er op toe dat de juiste procedures gehanteerd worden tijdens het politieverhoor. De werkzaamheden van een advocaat strafrecht zijn in alle gevallen aan te merken als gespecialiseerde werkzaamheden, die voor verdachten van strafbare feiten erg belangrijk kunnen zijn. Als iemand verdacht wordt van het plegen van een overtreding of misdrijf kan de verdachte door een officier van justitie opgeroepen worden om voor de rechter te verschijnen. Het is aan de verdachte of hij of zij van een advocaat strafrecht gebruik wenst te maken. Als de verdachte gebruik wil maken van een advocaat strafrecht is het belangrijk om open en transparant te zijn tegenover de advocaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Advocaat (strafrecht)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Advocaat (strafrecht)

Welke opleiding is nodig om Advocaat (strafrecht) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Advocaat (strafrecht)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Advocaat (strafrecht)

Wat is het salaris en tarief van een Advocaat (strafrecht)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Advocaat (strafrecht) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Advocaat (strafrecht)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Advocaat (strafrecht) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl