Advocaat (strafrecht)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Advocaat (strafrecht)?

Een advocaat strafrecht is een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het strafrecht. Het strafrecht kan in het kort het beste omschreven worden als alles wat met strafbare feiten te maken heeft, zoals mishandelingen, diefstal en ernstige verkeersdelicten. Een andere benaming voor een advocaat strafrecht kan ook zijn strafpleiter of strafrechtadvocaat. Een advocaat strafrecht treedt namens zijn of haar cliënten op als belangenbehartiger en zal ze begeleiden tijdens de strafrechtelijke procedure en eventueel ook begeleiden na de procedure als dat nodig mocht zijn. Binnen het strafrecht mogen mensen zichzelf ook verdedigen, echter is dit in de meeste gevallen geen verstandige keuze omdat strafrechtelijke procedures behoorlijk complex en ingewikkeld kunnen zijn. Binnen het strafrecht bestaat er dus geen verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat strafrecht. Het strafrecht is van toepassing op alle burgers die een strafbaar feit plegen. Binnen het strafrecht bestaat er wel een belangrijk verschil tussen overtredingen en misdrijven, omdat overtredingen meestal lichter bestraft worden dan misdrijven. De belangrijkste taak van een advocaat strafrecht is het zo goed mogelijk verdedigen van een verdachte tegenover de rechter. Ook kan een advocaat strafrecht eerder cliënten bijstaan, zoals tijdens een mogelijk politieverhoor afhankelijk van wanneer de advocaat strafrecht ingeschakeld wordt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Advocaat (strafrecht)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Advocaat (strafrecht)

Welke opleiding is nodig om Advocaat (strafrecht) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Advocaat (strafrecht)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Advocaat (strafrecht)

Wat is het salaris en tarief van een Advocaat (strafrecht)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Advocaat (strafrecht) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl