Team Mijnzzp

Wat doet een Advocaat (Internationaal en Europees recht)?

Een advocaat internationaal en Europees recht is een advocaat, die zich gespecialiseerd heeft in internationaal en Europees recht. Internationaal en Europees recht is een aparte specialisatie, die om specifieke kennis vraagt binnen de advocatuur, omdat internationaal en Europees recht complex en uitgebreid is. Denk bijvoorbeeld aan Europese samenwerkingsverbanden, Europese richtlijnen, Europese regelgeving en aan internationale bedrijfsovernames. Een advocaat internationaal en Europees recht is dus een advocaat, die niet alleen kennis heeft van het Nederlandse recht, maar over kennis beschikt van het Europees recht en internationaal publiekrecht. Een belangrijk onderdeel binnen de specialisatie internationaal en Europees recht zijn de algemene juridische begrippen en de verschillende rechtssystemen, die per land kunnen verschillen. Enkele belangrijke vakgebieden binnen de studie zijn economisch recht, (internationaal) staats- en bestuursrecht en internationale economische betrekkingen. Advocaten internationaal en Europees recht zijn belangrijk, omdat mensen en bedrijven te maken kunnen krijgen met verschillende landen en dus met verschillende wetgeving. Daarnaast is het zo dat landen steeds vaker te maken krijgen met regelgeving vanuit Brussel. Het zijn de advocaten internationaal en Europees recht, die zich gespecialiseerd hebben in de verschillende wetgeving, die per land kan verschillen. Het is voor leken bijna onmogelijk om alle regels en wetten te kennen van de verschillende landen. Vooral voor personen en bedrijven, die zaken doen in andere landen kan het belangrijk zijn om eerst contact op te nemen met een specialist, zoals een advocaat internationaal en Europees recht, om mogelijke problemen te voorkomen. Een advocaat internationaal en Europees recht kan mensen en bedrijven op verschillende manieren bijstaan, wat per persoon of bedrijf kan verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Advocaat (Internationaal en Europees recht)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Advocaat (Internationaal en Europees recht)

Wat is het salaris en tarief van een Advocaat (Internationaal en Europees recht)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Advocaat (Internationaal en Europees recht) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Advocaat (Internationaal en Europees recht) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Advocaat (Internationaal en Europees recht)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Advocaat (Internationaal en Europees recht) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl