Opleiding tot Psychiater

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauWO-niveau
VooropleidingGeneeskunde (Wo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
OpleidingThuiscursus
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Opleiding psychiatrie

De opleiding psychiatrie is alleen toegankelijk voor studenten die eerst de opleiding geneeskunde doorlopen hebben. Na het afronden van de studie geneeskunde is het mogelijk om door te leren voor de studie psychiatrie. Tijdens deze studie krijg je vakken als klinische psychiatrie en ambulante psychiatrie en zal je minimaal zes maanden stage lopen op de afdeling spoedeisende psychiatrie en zes maanden op de afdeling consultatieve psychiatrie. Daarnaast zal de student nog een stageperiode moeten doorlopen van ongeveer drie jaar binnen de psychiatrische psychotherapie. Als psychiater kan je worden opgeleid binnen de volwassenenpsychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie.

Opleidingsduur en niveau psychiatrie

De opleiding tot psychiater zal minimaal vierenhalf jaar in beslag nemen na de zesjarige opleiding geneeskunde, waarmee de totale opleidingsduur ongeveer tien jaar zal bedragen. De opleidingen geneeskunde en psychiatrie zijn beide universitaire opleidingen, die zeker zwaar te noemen zijn. De opleiding tot psychiater is zeker niet voor iedereen weggelegd en is een zware en lange opleiding te noemen.

Vervolgopleidingen psychiatrie

Er zijn geen echte vervolgopleidingen meer na de studie psychiatrie. Natuurlijk is het wel mogelijk om je verder te specialiseren als psychiater of te promoveren.

Vooropleiding psychiatrie

De studie psychiatrie is alleen toegankelijk wanneer je de universitaire studie geneeskunde hebt doorlopen.

Mijnzzp.nl