Opleiding tot Rijinstructeur T

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingMavo, Vmbo, Lbo of Vbo
VooropleidingWRM-certificaat B

Opleiding trekkerinstructeur WRM-T

De opleiding tot rijinstructeur categorie T is binnen Nederland te volgen bij diverse opleidingsinstellingen, die meestal meerde opleidingen aanbieden voor instructeurs. De instructeursopleiding categorie T is de basisopleiding voor rijinstructeurs. De opleiding tot rijinstructeur is theoretisch maar ook praktijkgericht, omdat je minimaal vijfentwintig uur stage moet lopen bij een rijschool. Gedurende deze vijfentwintig uur moet je actief les geven aan echte leerlingen. Het examen rijinstructeur categorie T bestaat uit vijf examenonderdelen die onderverdeeld zijn binnen drie aparte onderdelen, namelijk het onderdeel competente verkeersdeelname, didactische voorwaarden en het onderdeel stage.

Opleidingsduur en niveau trekkerinstructeur WRM-T

De opleiding tot rijinstructeur zal ongeveer twee tot vijf maanden in beslag nemen, waarna het examen afgenomen wordt door de IBKI. IBKI staat voor innovam branche kwalificatie instituut en is het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Vervolgopleidingen trekkerinstructeur WRM-T

Er bestaan diverse vervolgopleidingen en cursussen als rijinstructeur, zoals een communicatietraining, de opleiding faalangstinstructeur en de opleiding rijangstinstructeur.

Vooropleiding trekkerinstructeur WRM-T

Wie rijinstructeur wil worden voor de categorie T moet over het autorijbewijs categorie B en het WRM-certificaat B beschikken of een geldig rijbewijs CE en het WRM-certificaat E achter C/D bezitten.

Mijnzzp.nl