Rijinstructeur T

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur T?

Een rijinstructeur T (trekker of tractor) geeft rijles aan jongeren vanaf 16 jaar oud die een tractor willen besturen en daarmee op de openbare weg willen gaan rijden. Men noemt dit rijbewijs ook wel certificaat voor vakbekwaamheid. Om het rijbewijs te halen zal men een theoretisch gedeelte en en praktijk gedeelte moeten afleggen. Om op eigen terrein te mogen rijden is geen rijbewijs nodig. Het trekkerrijbewijs geldt voor landbouwtrekkers, bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS). Voertuigen met een beperkte snelheid mogen niet harder dan 25 of 45 kilometer per uur. Het trekkerrijbewijs is ingevoerd om ongelukken te voorkomen, omdat de meeste jonge bestuurders onervaren bestuurders zijn. Sins het invoeren van het trekkerrijbewijs is het aantal ongelukken met tractors afgenomen. Het theoriegedeelte en de praktijkopleiding zijn over het algemeen niet heel moeilijk als de leerling beschikt over enige ervaring.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur T

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur T te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur T

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur T in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl