Rijinstructeur T

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur T?

Een rijinstructeur T (trekker of tractor) geeft rijles aan jongeren vanaf zestien jaar en ouder die een tractor willen besturen en daarmee op de openbare weg willen rijden. Om het trekkerrijbewijs te kunnen behalen moeten cursisten een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte afleggen. Om op eigen terrein te mogen rijden of op landbouwgrond zoals akkers is geen rijbewijs nodig. Het trekkerrijbewijs is alleen nodig als bestuurders op de openbare weg willen rijden. Omdat de meeste trekkerbestuurders in de praktijk ook regelmatig op de openbare weg zullen komen moeten de meeste trekkerbestuurders beschikken over het speciale trekkerrijbewijs. Het trekkerrijbewijs geldt voor landbouwtrekkers en motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS) zoals vorkheftrucks, SRV-wagens en bezemwagens tot vijfentwintig kilometer per uur. Voertuigen met een beperkte snelheid mogen niet harder dan 25 of 45 kilometer per uur, afhankelijk van het soort voertuig. Het trekkerrijbewijs is ingevoerd om ongelukken te voorkomen, omdat de meeste jonge bestuurders onervaren bestuurders zijn. Sins het invoeren van het trekkerrijbewijs is het aantal ongelukken met tractors afgenomen. Het theoriegedeelte en de praktijkopleiding zijn over het algemeen niet heel moeilijk als de leerling beschikt over enige ervaring. Het is de rijinstructeur voor de trekker die de cursisten alles zal bijbrengen met betrekking tot het besturen van landbouwmachines zoals trekkers. Het is over het algemeen ook de rijinstructeur voor de trekker die de bijbehorende theorieles zal geven.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur T

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur T te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur T

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur T in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl