Rijinstructeur T

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rijinstructeur T?

Een rijinstructeur landbouw- en bosbouwtrekkers (LBT) is verantwoordelijk voor het geven van praktijklessen aan leerlingen die het trekkerrijbewijs willen behalen. Het trekker rijbewijs heeft niet alleen betrekking op landbouw- en bosbouwtrekkers. Denk ook aan motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS), die niet harder kunnen dan vijfentwintig of vijfenveertig kilometer per uur. Voor voertuigen die niet breder zijn dan honderddertig centimeter is het niet nodig dat je beschikt over het trekkerrijbewijs. Denk hierbij aan voertuigen voor het maaien, vegen, gladheidbestrijding, onkruid bestrijden of voor het opruimen van hondenpoep. Als rijinstructeur landbouw- en bosbouwtrekkers heb je te maken met jongeren vanaf zestien jaar en ouder, die een tractor willen besturen op de openbare weg. Om op eigen terrein te mogen rijden of op landbouwgrond, zoals akkers, is geen rijbewijs nodig. Het trekker rijbewijs is alleen nodig als bestuurders op de openbare weg willen rijden. Omdat de meeste trekkerbestuurders regelmatig op de openbare weg komen moeten de meeste trekkerbestuurders beschikken over het trekkerrijbewijs. Het trekker rijbewijs is ingevoerd om ongelukken te voorkomen, omdat de meeste jonge bestuurders onervaren bestuurders zijn. Sins het invoeren van het trekker rijbewijs is het aantal ongelukken met tractors afgenomen. Het theoriegedeelte en de praktijkopleiding zijn niet heel moeilijk als de leerling beschikt over enige ervaring. Het is de rijinstructeur voor de trekker, die de leerlingen alles zal bijbrengen met betrekking tot veilig besturen van trekkers. Het is ook de rijinstructeur voor de trekker, die de bijbehorende theorieles zal geven. Om het trekkerrijbewijs te kunnen behalen moeten leerlingen een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte afleggen. Om te mogen werken als rijinstructeur landbouw- en bosbouwtrekkers is het niet nodig dat je beschikt over een instructeursbewijs. Dit is vooral handig voor docenten die werkzaam zijn binnen een agrarisch opleidingscentrum.

Lees verder...

Opleiding tot Rijinstructeur T

Welke opleiding is nodig om Rijinstructeur T te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rijinstructeur T

Wat is het salaris en tarief van een Rijinstructeur T? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rijinstructeur T in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rijinstructeur T

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rijinstructeur T bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl