Ongediertebestrijder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ongediertebestrijder?

Een ongediertebestrijder is een plaagdierenbestrijder die zich gespecialiseerd heeft in het voorkomen en bestrijden van ongedierte, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten ongedierte en plaagdieren. Ongediertebestrijding betreft werkzaamheden die overgelaten moeten worden aan de juiste specialisten. Plaagdieren zijn in het kort alle beesten die door de mens als hinderlijk, onprettig of vies bevonden worden. Binnen Nederland moet een ongediertebestrijder over een diploma beschikken om te mogen werken als ongediertebestrijder. Voor het beroep ongediertebestrijder worden verschillende opleidingen aangeboden, die inhoudelijk verschillen per soort plaagdier. Daarnaast worden er opleidingen aangeboden die gericht zijn op het bestrijden en voorkomen van schimmels. Een ongediertebestrijder is ook gespecialiseerd in het geven van preventieadviezen om overlast te voorkomen. In de meeste gevallen zal een ongediertebestrijder eerst een inspectie uitvoeren bij de opdrachtgever om te kunnen bepalen hoe groot het probleem is, voordat de ongediertebestrijder met een gericht plan van aanpak kan komen. Afhankelijk van de plaagdieren kan het belangrijk zijn dat een ongediertebestrijder snel werkt, omdat plaagdieren in sommige gevallen een gevaar voor de gezondheid vormen. Er bestaat wel een belangrijk verschil tussen hinder van plaagdieren en gevaarzetting door plaagdieren. Daarnaast is hinder van plaagdieren persoonlijk, omdat mensen hinder op verschillende manieren kunnen ervaren. Ongedierte wordt door veel mensen als onprettig ervaren, waardoor veel mensen snel af willen van ongedierte. Zo kan het voorkomen dat er steeds spinnenwebben voor het raam zitten, omdat er een spinnenplaag is, of kunnen mensen niet rustig in de tuin zitten zonder last te hebben van ongedierte. Ook insecten zoals bijen en wespen kunnen vervelend zijn en overlast geven. Bijen kunnen zich bijvoorbeeld in de spouwmuur nestelen en hierdoor overlast veroorzaken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ongediertebestrijder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Ongediertebestrijder

Welke opleiding is nodig om Ongediertebestrijder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ongediertebestrijder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ongediertebestrijder

Wat is het salaris en tarief van een Ongediertebestrijder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ongediertebestrijder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Ongediertebestrijder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ongediertebestrijder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl