Ongediertebestrijder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Ongediertebestrijder?

Een ongediertebestrijder is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het voorkomen en bestrijden van ongedierte, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten ongedierte en plaagdieren. Ongediertebestrijding, oftewel plaagdierbestrijding, is iets dat beter overgelaten kan worden aan een specialist zoals een ongediertebestrijder. Plaagdieren zijn in het kort alle beesten die door de mens als hinderlijk, onprettig of vies bevonden kunnen worden. Binnen Nederland moet een professionele ongediertebestrijder over een vakbekwaamheidsdiploma beschikken om te mogen werken als ongediertebestrijder. Voor het beroep ongediertebestrijder worden verschillende soorten opleidingen aangeboden, die inhoudelijk verschillen per soort plaagdier. Daarnaast worden er opleidingen aangeboden die gericht zijn op het bestrijden en voorkomen van schimmels. Een goede ongediertebestrijder kan ook preventieve adviezen geven om overlast te voorkomen. In de meeste gevallen zal een ongediertebestrijder eerst een inspectie moeten uitvoeren bij opdrachtgevers om te kunnen bepalen hoe groot het probleem precies is, voordat een ongediertebestrijder met een gericht plan van aanpak kan komen. Afhankelijk van de soort plaag kan het belangrijk zijn dat een ongediertebestrijder snel zal werken, omdat plaagdieren in sommige gevallen ook een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen. Er bestaat wel een belangrijk verschil tussen hinder van plaagdieren en gevaarzetting door plaagdieren. Daarnaast is hinder van plaagdieren ook erg persoonlijk, omdat iedereen hinder op een ander manier zal ervaren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ongediertebestrijder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Ongediertebestrijder

Welke opleiding is nodig om Ongediertebestrijder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ongediertebestrijder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ongediertebestrijder

Wat is het salaris en tarief van een Ongediertebestrijder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ongediertebestrijder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl