Strijkster

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Strijkster?

Een strijkster of strijker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van strijkwerkzaamheden. Als strijkster ben je over het algemeen werkzaam voor speciale strijkhuizen of ben je werkzaam voor een stomerij die ook strijkwerkzaamheden verzorgt. Daarnaast kan een strijkster werkzaam zijn voor de grotere kledingwinkels. Het strijken moet in de meeste gevallen gezien worden als een aanvulling op een ander beroep, echter kan het beroep strijkster in sommige gevallen ook gezien worden als zelfstandig beroep. Andere werkzaamheden die kunnen toebehoren tot een strijkster zijn het reinigen en stomen van kleding. Als strijkster zul je over het algemeen te maken krijgen met verschillende soorten materialen, zoals kleding, handdoeken en beddengoed. Als strijkster ben je dan ook in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het strijken van verschillende soorten materialen als allround strijkster. Als strijkster zul je voornamelijk in opdracht werkzaam zijn voor bedrijven die te maken hebben met veel was, zoals hotels en restaurants. Daarnaast kan een strijkster te maken hebben met kleding van particulieren, afhankelijk van de soort werkgever. De werkzaamheden van een strijkster zijn over het algemeen niet heel moeilijk, echter is het als strijkster wel heel belangrijk dat je secuur kunt werken, omdat het netjes strijken wel om de nodige ervaring vraagt. Hoe een strijkster precies zal strijken kan per werkgever verschillen, omdat er ook speciale industriële strijkmachines bestaan, die niet zomaar vergeleken kunnen worden met gewone strijkbouten. Het beroep strijkster moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een strijkster in sommige gevallen ook een interieurverzorger is, die naast schoonmaakwerkzaamheden verantwoordelijk is voor strijkwerkzaamheden. Het beroep strijkster komt in de praktijk dan ook op verschillende manieren voor.

Lees verder...

Opleiding tot Strijkster

Welke opleiding is nodig om Strijkster te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Strijkster? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Strijkster

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Strijkster bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl