Coupeuse

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Coupeuse?

Een coupeuse naait nieuwe kleding of vermaakt bestaande kleding voor klanten. Een andere benaming voor een coupeuse is soms ook wel coupeur, kleermaker, kleermaakster of naaister. Welke werkzaamheden een coupeuse precies uitvoert is meestal afhankelijk van de soort werkgever, omdat een coupeuse over het algemeen ook andere werkzaamheden kan uitvoeren zoals patroontekenen en het ontwerpen van kleding. Als coupeuse kan je werkzaam zijn in verschillende soorten bedrijven, zoals in een modezaak waar de belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het helpen passen van kleding en het passend maken van de kleding. Een coupeuse kan ook werkzaam zijn in een atelier. In een atelier wordt kleding in elkaar gezet aan de hand van modellen en een patroon. Voor het beroep coupeuse bestaan verschillende opleidingsmogelijkheden, die kunnen variëren van een cursus, een Mbo-opleiding tot een Hbo-opleiding.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Coupeuse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Coupeuse

Welke opleiding is nodig om Coupeuse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Coupeuse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Coupeuse

Wat is het salaris en tarief van een Coupeuse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Coupeuse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl