Coupeuse

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Coupeuse?

Een coupeuse of coupeur is verantwoordelijk voor het naaien van nieuwe kleding en het vermaken van bestaande kleding. Andere benamingen voor coupeuse zijn ook wel kleermaker, kleermaakster of naaister. Welke werkzaamheden een coupeuse precies uitvoert, is afhankelijk van de werkgever, omdat de meeste coupeuses ook andere werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals patroontekenen en het ontwerpen van kleding. Als coupeuse ben je in de meeste gevallen werkzaam voor een naaiatelier of modewinkel. Als een coupeuse werkzaam is voor een naaiatelier bestaan de werkzaamheden uit het in elkaar naaien van nieuwe kleding aan de hand van modellen en patronen. Binnen een modewinkel is een coupeuse verantwoordelijk voor het vermaken van kleding en het helpen passen van kleding. Voor het beroep coupeuse bestaan verschillende opleidingsmogelijkheden, die kunnen variëren van een cursus of een Mbo-opleiding, tot een hbo-opleiding. Het beroep coupeuse moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat de meeste coupeuses gezien kunnen worden als allround vakspecialist, die verantwoordelijk kunnen zijn voor verschillende werkzaamheden die met kleding te maken hebben. Of een coupeuse zelfstandig kleding zal ontwerpen kan verschillen per coupeuse, omdat het ontwerpen van kleding ook een aparte specialisatie is. Als coupeuse hoef je niet beroepsmatig werkzaam te zijn, omdat het naaien en vermaken van kleding voor redelijk veel mensen een hobby is. Het beroep coupeuse komt in de praktijk op verschillende manieren voor, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden van een coupeuse kunnen verschillen. De inhoudelijke werkzaamheden van een coupeuse bestaan meestal uit het naaien, stikken, omzomen, afzomen, verstevigen, innemen of versieren van kleding. Vanzelfsprekend kan een coupeuse ook verantwoordelijk zijn voor het repareren van kleding of voor het plaatsen van risten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Coupeuse

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Coupeuse

Welke opleiding is nodig om Coupeuse te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Coupeuse? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Coupeuse

Wat is het salaris en tarief van een Coupeuse? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Coupeuse in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Coupeuse zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Coupeuse

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Coupeuse bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl