Modeontwerper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Modeontwerper?

Modeontwerper is een algemene benaming voor vaklieden die werkzaam zijn binnen de mode-industrie. Vooral voor mensen met een creatieve inslag, een brede fantasie en aanleg voor tekenen is het vak modeontwerper zeer geschikt en vaak ook geliefd. Een opleiding tot modeontwerper kan men volgen aan modevakscholen. Als modeontwerper kun je aan de slag in de confectie- of mode-industrie. De werkzaamheden kunnen bestaan uit het samenstellen en/of ontwerpen van kledingcollecties en toebehoren bij kledingproductiebedrijven of mode-ateliers. Het is belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste modetrends. Als modeontwerper ben je iedere dag zoekende naar nieuwe modetrends en bepaal je misschien zelf wel de nieuwe mode, als je in staat bent om kleding te ontwerpen die wellicht een grote doelgroep aanspreekt. Het beroep modeontwerper is heel breed en hoeft zeker niet alleen betrekking te hebben op kleding. Ook kledingaccessoires behoren tot het vakgebied. Wat een modeontwerper precies ontwerpt kan dan ook per modeontwerper verschillen. Het beroep modeontwerper moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat een modeontwerper gespecialiseerd kan zijn binnen verschillende vakgebieden die met kleding en mode te maken kunnen hebben.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Modeontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Modeontwerper

Welke opleiding is nodig om Modeontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Modeontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Modeontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Modeontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Modeontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl