Modeontwerper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Modeontwerper?

Een modeontwerper is een ontwerper en stylist, die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen van kleding. Vooral voor mensen met een creatieve inslag, een brede fantasie en aanleg voor tekenen is het vak modeontwerper geschikt en vaak geliefd. De werkzaamheden van een modeontwerper bestaan in het kort uit het ontwerpen, tekenen en naaien van kleding. Als modeontwerper ben je meestal werkzaam als ondernemer, echter kan een modeontwerper ook werkzaam zijn in de confectie- of mode-industrie. De werkzaamheden bestaan meestal uit het samenstellen of ontwerpen van kledingcollecties. Creativiteit is een eigenschap die als modeontwerper niet mag ontbreken. Als modeontwerper ben je iedere dag zoekende naar nieuwe modetrends en bepaal je misschien zelf wel de nieuwe mode, als je in staat bent om kleding te ontwerpen die een grote doelgroep aanspreekt. Het beroep modeontwerper is breed en bestaat niet alleen uit het ontwerpen van nieuwe kleding. Denk bijvoorbeeld ook aan kledingaccessoires, zoals hoeden, tassen en riemen. Daarnaast kan een modeontwerper zich gespecialiseerd hebben in bepaalde kleding, zoals lingerie, badmode, jassen, schoenen of jurken. Wat een modeontwerper precies ontwerpt kan dus per modeontwerper verschillen. Over het algemeen is het wel zo dat modeontwerpers zich voornamelijk bezighouden met bijzondere kleding of kledingaccessoires, die niet zomaar in de winkel te vinden zijn. Vanzelfsprekend kan een modeontwerper ook te maken hebben met confectiekleding. In dat geval gaat het meestal om goedkopere kleding, die in standaardmaten geproduceerd wordt. Een modeontwerper heeft juist veel meer te maken met maatwerk en kleding, die niet massaal geproduceerd wordt. Kledingstukken ontworpen door een modeontwerper worden vaak aangemerkt als haute couture. In dat geval gaat het om unieke en bijzondere kleding, die op maat gemaakt wordt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Modeontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Modeontwerper

Welke opleiding is nodig om Modeontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Modeontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Modeontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Modeontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Modeontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Modeontwerper zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Modeontwerper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Modeontwerper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl