Serveerster

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Serveerster?

Een serveerster is meestal verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het serveren van eten en drinken, het afrekenen, schoonmaakwerkzaamheden en ondersteunende werkzaamheden zoals het helpen achter de bar of in de keuken. De kerntaak van een serveerster is het serveren van eten en drinken. Als serveerster ben je dan ook een belangrijke bedieningsmedewerker voor het restaurant, bar of kroeg waarvoor je werkzaam bent. De werkzaamheden als serveerster zijn meestal niet heel moeilijk maar kunnen wel aangemerkt worden als zwaar, omdat het werktempo tijdens drukkere periodes nogal eens hoog kan zijn. Als je gasten bedient op een terras is het ook belangrijk om in de gaten te houden welke gasten mogelijk iets wensen te bestellen. Als serveerster werk je in de bediening maar ben je ook een soort van commercieel medewerker. Door het snel oppikken van mogelijke bestellingen draag je voor een belangrijk deel bij aan de omzet van het restaurant, bar of kroeg waarvoor je werkzaam bent. Het beroep serveerster kent verschillende benamingen die per horecagelegenheid kunnen verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Serveerster

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Serveerster

Welke opleiding is nodig om Serveerster te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Serveerster? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Serveerster

Wat is het salaris en tarief van een Serveerster? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Serveerster in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl