Diagnosetechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Diagnosetechnicus?

Een diagnosetechnicus is een eerste monteur, die verantwoordelijk is voor het opsporen van vage of lastige storingen waarvan de oorzaak onduidelijk is. In veel gevallen hebben de werkzaamheden van een diagnosetechnicus te maken met elektronica, maar er kan ook sprake zijn van andere storingen waarvan de oorzaak niet of lastig te vinden is. Het beroep diagnosetechnicus heeft dus alles met techniek te maken. Techniek komt in alle branches voor, maar de meeste diagnosetechnici zijn werkzaam binnen de motorvoertuigentechniek, wat betrekking kan hebben op alle vormen van vervoer. Een diagnosetechnicus kan bijvoorbeeld een allround eerste automonteur of eerste bedrijfswagenmonteur zijn, die beschikt over specialistische kennis en ervaring. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een diagnosetechnicus het beste omschrijven als het onderzoeken van storingen door middel van meetapparatuur en diagnoseapparatuur. Ondanks dat een diagnosetechnicus veel gebruikmaakt van moderne apparatuur mag van een diagnosetechnicus verwacht worden dat hij of zij zonder apparatuur eventuele storingen kan opsporen en verhelpen. Het zijn meestal de onverklaarbare storingen die overgelaten worden aan de diagnosetechnicus. Denk bijvoorbeeld aan een controlelampje dat steeds gaat branden, omdat een ander systeem storing maakt. De oorzaak van dit soort storingen is in sommige gevallen moeilijk vindbaar. In alle gevallen zal een diagnosetechnicus te maken hebben met complexe reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Als diagnosetechnicus zal je in de meeste gevallen gebruikmaken van computers en software om de oorzaak van storingen te kunnen vinden. Het is dus belangrijk dat een diagnosetechnicus met verschillende computersystemen overweg kan. In de meeste gevallen zul je door collega's ingeroepen worden als er sprake is van een onverklaarbare storing of foutmelding.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Diagnosetechnicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Diagnosetechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Diagnosetechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Diagnosetechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Diagnosetechnicus zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Diagnosetechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Diagnosetechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl