Motormonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Motormonteur?

Een motormonteur is een gespecialiseerde monteur die verantwoordelijk is voor het onderhouden en repareren van verschillende soorten motorfietsen. Een andere benaming voor motormonteur kan ook zijn motorfietstechnicus. Het onderhouden en sleutelen aan motorfietsen kan vergeleken worden met het onderhouden en sleutelen aan auto's en ander soort voertuigen, met het belangrijke verschil dat motormonteurs over het algemeen zelf ook grote passie hebben voor motoren en motorrijden. De meeste motorgarages houden zich dan ook niet alleen bezig met de verkoop en onderhoud van motoren maar organiseren bijvoorbeeld ook toertochten of rijvaardigheidstrainingen voor klanten en leden. Motorrijden is de laatste jaren steeds populairder geworden, wat verschillende oorzaken heeft zoals een nieuwe hobby, het is relatief goedkoop en het gebruik van de motor voor woon-werk verkeer. Net zoals andere voertuigen hebben ook motoren regelmatig onderhoud nodig. Goed onderhoud van motorfietsen is erg belangrijk, omdat veiligheid met betrekking tot motorfietsen een grote rol speelt. Het mag niet voorkomen dat er bepaalde ongelukken voorkomen omdat een motorfiets bepaalde gebreken vertoont. De meeste motorrijders laten dan hun ook hun motor regelmatig controleren, zodat hun motor geen gebreken zal vertonen. Het is de allround motormonteur die precies weet welk onderhoud een bepaalde motorfiets nodig heeft. Een motor is in alle gevallen een gemotoriseerd voertuig op twee wielen, echter kan een motor ook voorzien zijn van een zijspan of aanhanger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Motormonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Motormonteur

Welke opleiding is nodig om Motormonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Motormonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Motormonteur

Wat is het salaris en tarief van een Motormonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Motormonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl