Industrieel fotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Industrieel fotograaf?

Een industrieel fotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van industriële objecten, zoals gebouwen, installaties, machines, werktuigen en arbeiders. Een andere benaming voor industriële fotografie is ook wel bedrijfsfotografie. Industriële fotografie is gericht op het in beeld brengen van bedrijfsprocessen of onderdelen hiervan. Wat een industrieel fotograaf precies zal fotograferen kan per bedrijf en opdracht verschillen. Over het algemeen worden dit soort foto's gebruikt voor vakbladen, websites en bijvoorbeeld reclamedoeleinden. Industriële foto's, zoals van installaties of vakmensen, zijn over het algemeen erg geliefd omdat ze voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Industriële foto's worden dus niet alleen gemaakt om mooie bedrijfsfoto's te maken. Industriële foto's kunnen ook gemaakt worden om bepaalde bedrijfsprocessen op een boeiende en pakkende manier te kunnen presenteren. Een industrieel fotograaf maakt meestal unieke foto's die niet zomaar te verkrijgen zijn, omdat deze foto's in opdracht van een bedrijf of organisatie gemaakt worden. Omdat een industrieel fotograaf veel werkzaam zal zijn op en rond fabrieksterreinen kan het belangrijk zijn dat een industrieel fotograaf beschikt over aanvullende opleidingen, zoals een VCA certificaat. Daarnaast is het denkbaar dat een industrieel fotograaf niet zelfstandig mag rondlopen op een fabrieksterrein, omdat de werkzaamheden potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Het beroep industrieel fotograaf betreft dus een bijzondere specialisatie als fotograaf. Het fotograferen van industriële objecten kan de mooiste foto's opleveren vanwege hun bijzondere karakter. Ook veel merken maken regelmatig gebruik van industriële foto's, omdat hun producenten passen binnen een industriële omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan horlogemerken, kledingmerken en aan de auto-industrie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Industrieel fotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Industrieel fotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Industrieel fotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Industrieel fotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Industrieel fotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Industrieel fotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Industrieel fotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl