Luchtfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Luchtfotograaf?

Een luchtfotograaf is een fotograaf die zich gespecialiseerd heeft in luchtfotografie. Luchtfotografie heeft betrekking op het maken van foto's vanuit een helikopter of vliegtuig. Daarnaast heeft luchtfotografie tegenwoordig betrekking op het maken van foto's door het gebruiken van een drone die voorzien is van een fotocamera. Luchtfoto's worden om verschillende redenen gemaakt, zoals voor het inspecteren van gebouwen, het inspecteren van bruggen, het inspecteren van grote schoorstenen, het in kaart brengen van bebouwing, het in kaart brengen van landschappen of als bedrijfspresentatie. Door het maken van luchtfoto's kunnen moeilijk bereikbare plekken makkelijker geïnspecteerd worden of kan een gemeente bijvoorbeeld alle bebouwingen in kaart brengen binnen de gemeente. Daarnaast kunnen luchtfoto's gewoon bijzondere foto's zijn die verkocht kunnen worden aan particulieren, bedrijven of overheden. Afhankelijk van de soort opdracht kan een luchtfotograaf er voor kiezen om gebruik te maken van een helikopter, vliegtuig of drone. Luchtfotografie moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat luchtfotografie om verschillende redenen toegepast kan worden. Luchtfotografie kan bijvoorbeeld ook toegepast worden om woningen te fotograferen vanuit de lucht. Dit soort luchtfoto's worden tegenwoordig veel gebruikt door makelaars om woningen op een bijzondere manier in de markt te kunnen zetten. Door de opkomst van moderne technieken zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden om luchtfoto's te maken. Daarnaast kunnen fotografen gebruikmaken van een speciaal statief om luchtfoto's te maken. Dit noemt men ook wel hoogtefotografie. Bij hoogtefotografie staat de fotograaf zelf op de grond. Bij hoogtefotografie maakt de fotograaf gebruik van een lang statief om hoogte foto's te maken. Oorspronkelijk spreekt men van luchtfotografie als luchtfoto's vanaf minimaal driehonderd meter hoogte genomen worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Luchtfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Luchtfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Luchtfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Luchtfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Luchtfotograaf zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Luchtfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Luchtfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl