Carrosseriebouwer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Carrosseriebouwer?

Een carrosseriebouwer c.q. carrosserie specialist is gespecialiseerd in het aanpassen van auto's en bedrijfswagens. De meeste carrosseriebouwers werken aan bedrijfswagens zoals speciale voertuigen voor gemeentes, overheden, hulpdiensten en transportbedrijven. Daarnaast bestaan er ook gespecialiseerde bedrijven in het aanpassen van normale auto's zoals het verlengen en het bepantseren. Bij verlengde voertuigen gaat het over het algemeen om luxe limousines. Bepantserde voertuigen zijn meestal bedoeld voor personen die extra beveiligd moeten worden zoals politieke figuren of andere invloedrijke mensen. Daarnaast kennen wij ook de bekende rouwwagens die ook voor dit doel omgebouwd zijn. De meeste carrosserie specialisten werken aan bedrijfswagens. Bedrijfswagens die verbouwd worden moeten aan speciale eisen voldoen voordat deze ingezet kunnen worden. Vooral de overheid en de transportwereld maken veelvuldig gebruik van carrosseriebedrijven.

Lees verder...

Opleiding tot Carrosseriebouwer

Welke opleiding is nodig om Carrosseriebouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Carrosseriebouwer

Wat is het salaris en tarief van een Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Carrosseriebouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl