Carrosseriebouwer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Carrosseriebouwer?

Een carrosseriebouwer of carrosserie specialist is gespecialiseerd in het aanpassen van auto's, bedrijfswagens en andere soorten voertuigen die gebruikt gaan worden voor specifieke taken. De meeste carrosseriebouwers werken aan bedrijfswagens zoals speciale voertuigen voor gemeentes, overheden, hulpdiensten en transportbedrijven. Daarnaast bestaan er gespecialiseerde bedrijven die juist weer gespecialiseerd zijn in het aanpassen van reguliere auto´s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlengen van auto´s die gebruikt gaan worden als uitvaartvoertuig of als limousine. Daarnaast kan het nodig zijn om reguliere auto´s aan te passen omdat ze voorzien moeten worden van extra bepantsering. Bepantserde voertuigen zijn meestal bedoeld voor personen die extra beveiligd moeten worden zoals politieke figuren of andere invloedrijke mensen. Een  carrosseriebouwer kan dus werkzaam zijn aan verschillende soorten voertuigen, die wel allemaal aan specifieke eisen moeten voldoen om ze te mogen gebruiken. Vooral de overheid en de transportwereld maken veelvuldig gebruik van carrosseriebedrijven, omdat ze in veel gevallen behoefte hebben aan speciale voertuigen. Het beroep carrosseriebouwer moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een carrosseriebouwer ook weer gespecialiseerd kan zijn met betrekking tot specifieke werkzaamheden.

Lees verder...

Opleiding tot Carrosseriebouwer

Welke opleiding is nodig om Carrosseriebouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Carrosseriebouwer

Wat is het salaris en tarief van een Carrosseriebouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Carrosseriebouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl