Sommelier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Sommelier?

Een sommelier is werkzaam in de horeca en wordt ook wel wijnober of wijnkelner genoemd. De officiële benaming is sommelier. De sommelier is de aangewezen persoon in een horecagelegenheid als het aankomt op het adviseren van wijnen en wijn-spijscombinaties bij het eten. De belangrijkste taak van een sommelier is het geven van wijnsuggesties voor het eten en uitleg geven bij de wijnkaart. Een sommelier is zeker niet standaard in alle restaurants aanwezig, omdat het doorgaans de betere restaurants zal betreffen waar deze aanwezig is. Tegenwoordig zien we het beroep sommelier ook wel buiten de restaurants, zoals bij groothandels of speciaalzaken.

Lees verder...

Opleiding tot Sommelier

Welke opleiding is nodig om Sommelier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sommelier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sommelier

Wat is het salaris en tarief van een Sommelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sommelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl