Sommelier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Sommelier?

Een sommelier is een specialist in wijn en in wijn-spijscombinaties. Een sommelier is dus werkzaam in de horeca en wordt ook wel wijnober of wijnkelner genoemd. De officiële benaming is echter sommelier. De sommelier is de aangewezen persoon in een horecagelegenheid als het aankomt op het adviseren van wijnen en wijn-spijscombinaties bij het eten. De belangrijkste taak van een sommelier is het geven van wijnsuggesties voor het eten en uitleg geven bij de wijnkaart. Een sommelier is zeker niet standaard werkzaam in alle restaurants, omdat het doorgaans de betere restaurants betreft waar de sommelier werkzaam zal zijn. Daarnaast kan een sommelier werkzaam zijn voor aanverwante bedrijven zoals een groothandel of speciaalzaak. Oorspronkelijk behoort het beroep sommelier toe tot de betere restaurants. De belangrijkste taak van een sommelier is het geven van wijnsuggesties bij een bepaald gerecht of gang. Andere werkzaamheden van een sommelier zijn weer het samenstellen van de wijnkaart en het beheren van de wijnen.

Lees verder...

Opleiding tot Sommelier

Welke opleiding is nodig om Sommelier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Sommelier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Sommelier

Wat is het salaris en tarief van een Sommelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sommelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl