Team Mijnzzp

Dakdekker

Tijdens de crisis verliezen veel zzp-ers in de bouw opdrachten. De zzp-er gaat er vaak als eerst uit. Een werkgever zal altijd zijn vast personeel aan het werk houden. Nu is tijdens de crisis een vast baan ook geen garantie meer op een zekere toekomst.

Wanneer een aannemers zijn personeel moet ontslaan zal hij ze niet snel meer aannemen. Het ontslaan van vast personeel kost vaak veel geld voor een werkgever. Vaak mag het personeel wel terug komen bij de wergever maar dan wel als zzp-er.

Nu zijn er de laatste tijd veel berichten in het nieuws over zzp-ers die geen opdrachten kunnen vinden. Toch zal de toekomst leren dat juist de zzp-er eerder werk kan vinden dan iemand die in loondienst wil gaan werken. De aannemers hebben vaak nog een paar man in dienst. Wanneer de aannemers het druk krijgt zal hij in de toekomst alleen nog maar zzp-ers willen inhuren.

De kosten en risico’s voor een aannemer zijn te groot om nog veel mensen op de loonlijst te hebben staan. Het aantal zzp-ers zal in de toekomst alleen maar verder stijgen.

Mijnzzp.nl