Team Mijnzzp

Bloem

Binnen de uitvaartsector werken steeds meer zzp-ers, zo blijkt uit een artikel van de NOS. Volgens het artikel kiezen steeds meer zzp-ers er voor om als zelfstandig uitvaartverzorger te werken, omdat de uitvaartbranche een groeimarkt is binnen Nederland door de toenemende vergrijzing. Ook is te lezen dat de zzp-ers binnen de uitvaartbranche elkaar flink beconcurreren, waardoor de prijzen onder druk staan. Een uitvaart binnen Nederland kostte enkele jaren terug gemiddeld 7000 euro; momenteel kost een uitvaart nog gemiddeld 4000 euro. Binnen de uitvaartsector werken momenteel ongeveer 1800 zzp-ers, tegen 1200 enkele jaren terug.

Diverse belangenbehartigers waarschuwen dat de kwaliteit van de uitvaartzorg in gevaar kan komen als deze trend zich blijft voortzetten. De belangenbehartigers waarschuwen dan ook dat mensen zich goed moeten laten adviseren over de kosten, de kwaliteit en de uitvaartverzorgers zelf, omdat het een vrij beroep betreft dat iedereen mag uitvoeren. De belangenbehartigers geven aan dat mensen het beste kunnen kiezen voor gekwalificeerd personeel binnen de uitvaartbranche.

De uitvaartsector is zoveelste branche waarbinnen steeds meer zzp-ers actief zijn. Dat de prijzen hierdoor dalen is op zich goed nieuws voor mensen, maar het kan niet zo zijn dat hierdoor geen kwaliteit meer geleverd wordt. Overigens dalen de prijzen ook omdat steeds meer mensen zich goed laten voorlichten en meerdere offertes opvragen. Het is dus niet zo dat de prijzen alleen dalen door de vele zzp-ers binnen de uitvaartbranche.

Mijnzzp.nl